Onderwaterfotografiewedstrijd voor NOB-clubs

Heb je in je vereniging of duikschool een groepje onderwaterfotografen? Doe dan eens mee met de leuke ONK-teamwedstrijd! “Juist voor de duikers die nog niet veel ervaring in onderwaterfotografie hebben, is dit een leerzame wedstrijd” zegt organisator en NOB-bestuurslid Erik van Vessem. “Bij de teamwedstrijd gaat het eigenlijk niet zo om de wedstrijd, maar om de ervaringen die je met elkaar op doet. En je leert je camera goed kennen” aldus Erik.

Categorieën

De teamwedstrijd bestaat uit zes categorieën: Groothoek met model, groothoek zonder model, macro, visportret, een zoetwaterfoto en een themafoto. Alle foto’s mogen in elk Nederlands duikwater gemaakt worden, dus ook in de zoetwater huisplas waar je met jouw vereniging duikt. Ook mag je de foto’s in het zoute Zeeland maken. Alleen de zoetwatercategorie moet verplicht in een Nederlandse zoetwaterplas gemaakt worden. Het onderwerp voor de themafoto wordt op 1 mei bekend gemaakt. Vorig jaar was dat ‘Mens en natuur’.

Teamleden

Met minimaal drie en maximaal zes deelnemers doe je aan de wedstrijd mee. Met drie deelnemers levert iedere deelnemer twee foto’s in. Met zes deelnemers levert iedere deelnemer één foto in. Ook is het mogelijk dat de NOB een coach voor jouw team erbij zoekt. De coach helpt je dan met je voorbereidingen en het maken van keuzes bij het inleveren van de foto’s.

Wedstrijdperiodes

De wedstrijd wordt in twee periodes gehouden: maandag 15 t/m maandag 22 juni én maandag 7 t/m maandag 14 september. Tijdens deze periodes kiest iedere deelnemer zelf twee wedstrijddagen. Je mag dus op maximaal twee dagen foto’s maken en inleveren. Doe je aan een team mee en hoef je maar voor één categorie een foto te maken, dan heb je dus twee dagen de tijd voor die ene foto.

Interesse?

NOB-verenigingen en -duikscholen kunnen voordelig mee doen voor maar € 20,- per team. De teamleden betalen zelf geen inschrijfgeld. Lijkt het je leuk om met je club mee te doen? Stuur dan een bericht aan info@fotokampioenschap.nl Meer informatie over de wedstrijd is te vinden op www.fotokampioenschap.nl

Prijsuitreiking

Op zaterdagavond 28 november wordt bekend welk team de teamwedstrijd heeft gewonnen. Het winnende team neemt de wisselbeker mee naar huis!

Winnaars 2017: Team Germany
Winnaars 2018: Team Kale Mannen
Winnaars 2019: Team de Ronnie’s

Foto: Peter Borsch