Ontdek de onderwaterwereld: NOB organiseert vier snorkeldagen!

Snorkelen is een leuke en laagdrempelige activiteit om te genieten van het onderwaterleven. Rustig hangend aan de oppervlakte en kijkend naar wat er allemaal onder water te zien is. In Nederland zijn er veel plekken waar je leuk en veilig kunt snorkelen. Vind jij snorkelen ook zo leuk? Lees dan snel verder!

De NOB organiseert deze zomer vier snorkeldagen in Nederland. Samen met de Commissie Onderwaternatuur en onze instructeurs willen we jong en oud laten ervaren hoe mooi de onderwaternatuur in Nederland is.

Data & locaties

DatumLocatie Ronde 1Ronde 2
Zondag 9 juniTwiske (Noord-Holland)10 – 12 uur14 – 16 uur
Zondag 23 juniBergse Diepsluis (Zeeland)10 – 12 uur14 – 16 uur
Zaterdag 17 augustusBussloo (Gelderland)10 – 12 uur14 – 16 uur
Zondag 25 augustusRuinerwold (Drenthe)10 – 12 uur14 – 16 uur

Programma

Je hebt de mogelijkheid om eigen materiaal mee te nemen, materiaal van ons te gebruiken of nieuw materiaal aan te schaffen. De instructeur geeft uitleg over het snorkelmateriaal en na het omkleden ga je het water in op zoek naar verschillende vissen en planten. In totaal duurt het snorkelprogramma ongeveer twee uur.

Let op: om deel te nemen moet je minimaal 8 jaar oud zijn en in het bezit zijn van een zwemdiploma.

Aanmelden

Kosten en aanmelden

Per dag is er plek voor 40 deelnemers: 20 in de ochtend en 20 in de middag. Je kunt je aanmelden voor het ochtend- of middagprogramma.

De kosten zijn verdeeld in drie opties:

De artikelen die je kunt kopen, kan je bekijken op deze site. Je kunt hier ook zien welke kleuren er zijn. Let op: bovenstaande prijzen gelden alleen in combinatie met een ticket voor één van de snorkeldagen. Na je inschrijving wordt de snorkelset naar je opgestuurd.

Je kunt je aanmelden via snorkeldagen.eventgoose.com. Daar maak je ook een keuze uit bovenstaande opties.

Aanmelden

Doorgaan met snorkelen?

De NOB heeft de 10 leukste snorkelplekken geselecteerd, waar je met een goede voorbereiding veilig en leuk kunt snorkelen. De meeste plekken zijn prima zonder begeleiding af te leggen, voor enkele plekken zijn begeleiding, toegang en/of een boot nodig. Meer informatie over snorkelen vind je hier. Je kunt hier ook het gratis Snorkelboekje bestellen.

Wil je graag met een buddy snorkelen? Sluit je dan aan bij een NOB-vereniging. Bekijk de Duikspotter duikkaart voor een vereniging bij jou in de buurt.

Foto: René Weterings