Nieuwe toegang duikplaats Sint Annaland

Duikplaats Sint Annaland is een populaire duikplaats op het Zeeuwse eiland Tholen. Tijdens weekenden, vakanties en bij mooi weer kan het op deze plek erg druk zijn met duikers. Maar ook zwemmers weten het strandje te vinden en de nabijgelegen jachthaven zorgt op zulke dagen voor druk vaarverkeer.

Duiklocatie Sint Annaland - de nieuwe parkeerplaats

Eind vorig jaar is daarom een nieuwe parkeerplaats voor circa vijftien auto’s gerealiseerd en is er een nieuwe toegang tot het water. De nieuwe parkeerplaats ligt links van vakantiepark De Krabbenkreek en is te bereiken via de Nieuwlandseweg.  Door deze nieuwe plek waar je het water in kunt, is de loopafstand van de nieuwe parkeerplaats naar de waterkant korter geworden. Daarnaast hoef je niet meer via het strandje in en uit het water. Op deze manier is het bovendien de bedoeling dat de parkeerdruk op het havenplein afneemt.

Gebruik je duikvlag

Duikplaats Sint Annaland ligt dicht bij de betonde vaarweg en de jachthaven. Duik je vanaf de nieuwe duiktrap, en dus niet vanaf het strandje, dan is de afstand tot het betonde vaarwater groter en dus veiliger. Met het drukke vaarverkeer en de aanlooproute naar de haven neemt het risico op aanvaringen met sportduikers namelijk toe. Op sommige plekken bij de betonde vaarweg is het zo ondiep dat je door de kiel van diepgaande vaartuigen geraakt kan worden. Ondanks dat de jachthaven haar leden wijst op de aanwezigheid van sportduikers, is niet iedere watersporter hiervan op de hoogte. Gebruik daarom op de kant altijd de duikvlag om je aanwezigheid onderwater zichtbaar te maken én duik niet in het betonde vaarwater!