Nieuwe duikstek bij Helmond

Komende zaterdag (20 juni) wordt in Helmond de nieuwe duikstek ‘De Cacaofabriek’ in de Zuid-Willemsvaart geopend. De nieuwe duiklocatie heeft alles wat je van een duikstek mag verwachten: goed zicht, veel leven en een prachtige onderwaternatuur vol sponsen, zoetwatermosselen en vissen. Daarnaast is er een parkeerplaats, een duiktrap met antisliprooster en is er een horecagelegenheid in de buurt.

De stek is geschikt voor elk niveau. Vanaf de duiktrap kun je onder de brug duiken tot aan een ondiepe kom en terug. De houten pijlers voor en achter de brug zijn prachtig om te bekijken, net als de houten damwanden. Het brugwachtershuis aan de zuidkant is gebouwd op een lang, betonnen plateau. Ook de onderkant van dit plateau, en de pijlers waarop het gebouwd is, zijn de moeite waard.

Onder de brug, waar het invallende zonlicht voor een mysterieuze sfeer zorgt, kun je even geen vrije opstijging maken, hou hier rekening mee. Neem altijd een duiklamp mee om de enorme karpers en snoeken, die hier zwemmen, goed te kunnen spotten.

De Cacaofabriek is ontdekt en in kaart gebracht door duikers van duikvereniging Aquarius voor de Duikersgids 12, die in januari 2016 verschijnt. Komende zaterdag wordt de opening door de gemeente Helmond uitgevoerd.