Nederlandse Vinzwemmers zwemmen nieuwe records

Tijdens de 5e competitiewedstrijd in Oss werden er op 15 oktober  maar liefst drie Nederlandse records verbroken. De hoogtepunten van de dag omvatten het Nederlandse record van Wouter van Diepen op de 400 bifins, de indrukwekkende prestatie van Floor Boon op de 100 bifins en het record van Peter Blanker op de 400 meter met perslucht.

Wouter van Diepen wist niet alleen het Nederlandse record te verbeteren, maar zijn tijd voldeed ook aan de kwalificatie-eisen voor deelname aan de Wereldkampioenschappen vinzwemmen in 2024 in Servië. Zijn prestaties maken hem tot een veelbelovende kandidaat voor het vertegenwoordigen van Nederland op het internationale niveau.

Floor Boon zwom een uitstekende wedstrijd, zij verbeterde het Nederlandse record op de 100 bifins. Peter Blanker maakte indruk op de 400 meter met perslucht, waar hij een nieuw record vestigde. Door het ontbreken van elektronische tijdswaarneming verbeterde Mahmoud Hassan wel zijn tijd maar werd deze niet erkend als Nederlands record.

Er waren veel nieuwe gezichten deze dag, waaronder Nikola Durdevic uit Kroatië. Durdevic toonde zijn vinzwemskills en liet zien dat vinzwemmen een internationale aantrekkingskracht heeft.

Tijdens de pauze van het evenement was er ook ruimte voor feest. Certificaten werden uitgereikt aan zwemmers die voor de zomer Nederlandse records hadden gevestigd.

Al met al was zondag 15 oktober een mooie dag voor het Nederlandse vinzwemmen. De indrukwekkende prestaties van Wouter van Diepen, Floor Boon en Peter Blanker, samen met de deelname van internationale talenten, laten zien dat de sport zich in Nederland blijft ontwikkelen, we kijken uit naar verdere successen in zowel nationale als internationale competities!

  • Wouter van Diepen met certificaten voor zijn NR behaald in Hongarije
  • Wouter in volle concentratie voor zijn start
  • Floor Boon bij de start van haar NR
  • Peter Blanker bij de start van perslucht