Nationale Sportweek en ledenwerving

De Nationale Sportweek is hét perfecte moment om een nieuwe sport of sportclub te leren kennen! Met de NOC*NSF Nationale Sportweek willen we zo veel mogelijk mensen inspireren om een leven lang te genieten van plezier van sport. Van 17 tot en met 26 september zetten dit jaar honderden clubs, bonden, gemeenten en andere organisaties hun deuren open. Daarnaast zijn er host cities, waar extra veel sportactiviteiten plaatsvinden. Dit jaar zijn dat Alphen aan de Rijn, Coevorden, Eindhoven, Lelystad en Nieuwegein.

Kortom, een perfecte kans voor mensen om gemakkelijk nieuwe sporten uit te proberen en samen sportplezier te beleven. Als vereniging kan je ook meedoen en bijvoorbeeld jouw introductieduik, onderwaterhockeyles of vinzwemles promoten! Hiervoor hoef je alleen maar jouw club aan te melden voor Clubbase.

Clubbase

Als je jouw sportclub aanmeldt voor Clubbase word je uitgenodigd om jouw clubprofiel in te vullen. Hiermee creëer je een detailpagina van jouw sportclub, zodat jouw sportclub door (potentiële) sporters kan worden gevonden. Als je jouw Clubprofiel gegevens hebt ingevuld komt jouw sportclub automatisch op Sport.nl te staan.

Je kunt jouw club aanmelden door te klikken op ‘Meld je club aan’ en de vervolgstappen te doorlopen. Binnen 5 minuten heb je jouw club aangemeld en kan je profiteren van alle functionaliteiten binnen Clubbase.

Voordelen van Clubbase:

  • Gratis activiteiten en betaalde activiteiten zijn mogelijk
  • Er zijn geen kosten aan verbonden
  • Monitoren van de aanmeldingen: rechtstreeks inzicht in het aantal deelnemers
  • Activiteiten komen online te staan op sport.nl en, wanneer de club het aan vinkt, de activatiepagina zoals bijvoorbeeld Nationale Sportweek
  • Geen administratie ernaast, de volgende maand krijgt de sportclub automatisch het volledige bedrag uitbetaald bij betaalde boekingen
  • Bij vragen helpt de NOC*NSF Sport support de club of de sporter

Sport.nl

Via Sport.nl (onderdeel van NOC*NSF) kun je het sportaanbod van jouw vereniging eenvoudig online aanbieden! Gebruik het bijvoorbeeld als promotiemiddel door het aanbod rechtstreeks via eigen social media te delen. Dit kun je bijvoorbeeld ook doen om proefduiken aan te bieden tijdens de Nationale Sportweek (17 t/m 26 september), ook ander sportaanbod kun je online zetten.

Sport.nl heeft gemiddeld 30.000 bezoekers per maand en dus 360.000 per jaar. Daarvan doorlopen 3.300 bezoekers de sportwijzer. Jaarlijks worden er via sport.nl dus bijna 40.000. bezoekers doorverwezen naar een sportclub bij hen in de buurt. Grijp je kans en zorg dat ook jij gevonden wordt!