Minister zegt deels afdekking staalslakken toe, maar NOB nog niet tevreden

Minister Schultz van Haegen heeft tijdens een bijeenkomst in Zeeland aangegeven dat de staalslakken voortaan worden afgedekt met een laag breuksteen. Uiteraard is de NOB hier blij mee, maar het gaat slechts om een gedeelte van de staalslakken die gestort gaat worden. Het beroepschrift én de voorlopige voorziening die we samen met Stichting de Oosterschelde hebben aangevraagd blijven dus van kracht.

Staalslakken afgedekt vanaf cluster 3

De staalslakkenstort is in verschillende clusters opgedeeld. In augustus wordt er gestart met de stort van staalslakken in cluster 2, bij de locaties Burghsluis, Zierikzee en Schelphoek. Deze worden nog niet afgedekt met breuksteen, pas vanaf cluster 3 (Wemeldinge, Kattendijke en Goese Sas) worden de staalslakken afgedekt.

Beroepschrift & voorlopige voorziening

Om ervoor te zorgen dat ook cluster 2 wordt afgedekt met staalslakken zetten we de beroepsprocedure voort. Hiervan wordt de zitting echter pas begin 2015 verwacht, waardoor wij samen met Stichting de Oosterschelde een verzoek voor een voorlopige voorziening hebben aangevraagd. Hiermee proberen we de stort van staalslakken voordat de rechter uitspraak heeft gedaan in de zaak te voorkomen.

Foto: Ron offermans