Meer voorzieningen bij duikplek Wijthmenerplas

Sinds 2016 is er in de Wijthmenerplas bij Zwolle veel veranderd voor duikers. Door de komst van de waterskibaan is het duikgebied met het autowrakje en platform verplaatst en is er een horecavoorziening bijgekomen. Binnenkort wordt duidelijk of de gemeente op twee plekken een veilige toegang tot het water realiseert. 

Voorzieningen Wijthmenerplas
Sportduikers zijn intussen gewend aan de gewijzigde situatie en vermijden het water bij en onder de waterskibaan. Duiken bij of onder de waterskibaan is niet toegestaan en levensgevaarlijk. Duiken op de nieuwe voor duikers ingerichte plek is veilig.

Verandering toegangsprijs

Daarnaast heeft de gemeente het voornemen om over enige tijd een nieuwe betaalde toegang tot de plas te realiseren. Het wordt dan mogelijk om in plaats van alleen muntgeld ook met andere betaalmiddelen te betalen. De toegangsprijs van de Wijthmenerplas zal waarschijnlijk wel wat hoger worden. Betaald parkeren is alleen in de periode 1 mei tot 1 oktober en na 18.00 uur is het vrij parkeren.

Namens de duikverenigingen en duikcentra in de regio is de NOB samen met Duikvereniging Octopus en Duikcentrum De Tuimelaar direct betrokken bij de veranderingen in de plas. In overleg met de gemeente wordt gekeken naar de gewenste voorzieningen en de gevolgen van de veranderingen voor het sportduiken.

Beachclub Lakeside

Met de komst van de waterskibaan is er vlakbij de duikplek ook een gezellige beachclub gekomen waar je voor of na de duik terecht kunt voor een drankje of wat te eten. De beachclub Lakeside is alle dagen geopend van 10.00 tot 22.00 uur. Meer informatie over de beachclub vind je op hun website: www.lakesidezwolle.nl