Lotto doneert ruim 142.000 euro aan NOB

Afgelopen weekend ontving  NOC*NSF voorzitter André Bolhuis een cheque ter waarde van 43,8 miljoen euro voor de Nederlandse sport. De cheque werd hem overhandigd door de Algemeen Directeur van De Lotto, Joost Otterloo, en ambassadeur Pieter van den Hoogenband. Het bedrag van De Lotto is bedoeld voor zowel de topsport als de breedtesport en wordt verdeeld over de verschillende sportbonden. Ruim €142.000 van het totale bedrag over 2012 wordt afgedragen aan de NOB.

Afdracht de Lotto

Expertise delen

“Door de bijdrage van de Lotto kunnen wij onze expertise delen met duikverenigingen en duikscholen”, reageert NOB-directeur Arjan de Vries. “Op die manier kunnen zij hun club versterken en veilige en kwalitatief hoogwaardige opleidingen organiseren.” Volgens André Bolhuis is de totale afdracht van 43,8 miljoen euro zeer belangrijk voor de sport. “Juist in deze moeilijke tijden”, licht de voorzitter nader toe. “Na een paar exceptionele jaren is de Lotto-uitkering het afgelopen jaar gedaald. We hebben er het volste vertrouwen in dat De Lotto deze ontwikkeling samen met de sport weet om te buigen, zodat we volgend jaar kunnen zeggen dat we weer vooruit zijn gegaan.”

Structuur Lotto

De Lotto is vijftig jaar geleden door sporters opgericht om geld bijeen te brengen voor de Nederlandse sport. Sinds de oprichting is al zo’n 1,3 miljard euro afgedragen aan de sport in Nederland. “Daarmee is onze organisatie van groot belang voor de Nederlandse samenleving, en daar zijn we trots op”, aldus Joost Otterloo. “Ook al zijn onze bijdragen niet altijd zichtbaar, dankzij ons krijgt de sport in Nederland structuur. Met competitie-indelingen bijvoorbeeld, of bij het organiseren van toernooien en grote sportevenementen door sportbonden. Ook ondersteunen we bijvoorbeeld financieel met het opleiden van scheidsrechters en de coaching en begeleiding van aanstormend talent.”