Kreeftenreddingsactie geslaagd

De kreeftenreddingsactie die de NOB afgelopen zaterdag samen met Stichting de Oosterschelde en de Vereniging van Beroepsvissers Oosterschelde organiseerde was een succes. Ongeveer veertig duikers hebben 38 kreeften gered, die anders bedolven zouden worden onder de staalslakken die binnenkort bij duikplaats Schelphoek worden gestort.

We bedanken de Provincie Zeeland, Rijkswaterstaat Zeeland en het Ministerie van Economische Zaken voor het snel verlenen van de vereiste ontheffingen. Daarnaast bedanken we Tertius Bootduiken, Joop & Felice Stalenburg, Scuba City Eindhoven, duikvereniging GOV en alle andere duikers voor de actieve inzet tijdens de kreeftenreddingsactie.

De avond vooraf aan de reddingsactie deed Hart van Nederland een omroep om met zoveel mogelijk duikers de kreeften te komen redden. Deze reportage is helaas online niet terug te zien. Op de dag zelf waren de PZC en Omroep Zeeland aanwezig, het nieuwsitem van Omroep Zeeland is hier terug te bekijken. Het online artikel van PZC kun je hier lezen.

Foto’s van de actie kun je bekijken op onze Facebook-pagina.

Kreeftenreddingsactie