Jack de Vries beoogde nieuwe voorzitter NOB

Tijdens de Ledenraad op 23 juni jl. is John Geurts afgetreden als voorzitter van de NOB. Omdat er op dat moment nog geen nieuwe voorzitter was gevonden, heeft John de afgelopen maanden de rol van interim-voorzitter vervuld. Intussen is in de persoon van Jack de Vries een beoogde nieuwe voorzitter gevonden.

Jack de Vries (1968) is bij velen bekend als oud-staatssecretaris en politiek commentator. Daarnaast is hij in augustus 2011 toegetreden tot de directie van Hill+Knowlton Strategies. Voordat Jack bij Hill+Knowlton aan de slag ging had hij zijn eigen adviesbureau, Jack de Vries Communicatie Advies. Van december 2007 tot mei 2010 was hij staatssecretaris van Defensie in het vierde kabinet Balkenende. In die functie was hij verantwoordelijk voor personeel en materieel, waarbij de JSF veel aandacht kreeg. Voordat hij staatssecretaris van Defensie werd was Jack in 2007 werkzaam als associate-partner bij Boer en Croon Corporate Communicatie. In politiek Den Haag was hij achtereenvolgens Hoofd Voorlichting van de CDA-fractie, politiek adviseur van de minister-president en campagneleider voor de verkiezingen van 2006. 

“Steentje bijdragen aan de positie van de duiksport”

De reden dat Jack de Vries tot het NOB-bestuur wil toetreden, licht hij als volgt toe. “Een paar jaar geleden heb ik tijdens een vakantie kennis gemaakt met de duiksport. Dat was een bijzondere ervaring”, zo vertelt hij. “Bovendien ben ik betrokken bij de ontwikkelingen rond het indoor duik- en snorkelcentrum ‘Seafari’ in Gelderland. Op die manier ben ik ook in aanraking gekomen met de NOB. Ik kijk er naar uit om als voorzitter van de NOB mijn steentje te kunnen bijdragen aan de positie van de duiksport in Nederland.”

Ledenraad 2013

Jack de Vries zal zich tot aan de volgende Ledenraad inwerken als beoogd voorzitter. Tijdens de Ledenraad, die op zaterdag 15 juni 2013 zal plaatsvinden, wordt hij voorgedragen als voorzitter. Hennie Elshof is binnen het bestuur benoemd tot vice-voorzitter.