Ioanna Kapeloni en Bas Vijlbrief op 20e WK Vinzwemmen in Belgrado

Ioanna van vinzwemmen Utrecht en Bas van OWT Pontos voldeden beide aan de limieteisen van de commissie vinzwemmen en werden uitgezonden naar 20e editie van het WK vinzwemmen in Servië.

Samen met teamcaptain Inge van Scherpenseel en trainer Diederick van Scherpenseel  reisden ze onlangs af naar de prachtige oude stad Belgrado. Ioanna kwam uit op de bifinnummers en verbeterde al haar tijden op de 50, 100 en 200 bifins wat tevens 3 Nederlandse records opleverde. Op de 200 meter was ze zelfs 10e van de wereld! Bas had 2 maanden voor het WK een blessure opgelopen wat zijn trainingsschema in de war schopte. Hij kwam uit op de 50AD, de 50 en de 100 meter. Hij eindigde daarmee bij de beste 30 van de wereld. De korte afstanden liepen echter bijzonder goed en hij gaf aan dat er voor volgend jaar wel meer in zat.

Het was een prachtig toernooi en met bijna 300 zwemmers van 40 landen was het ook een geslaagd toernooi. Veel nieuwe vriendschappen werden gesloten en trainers/begeleiders konden met elkaar bijpraten en nieuwe ideeën opdoen.

Vinzwemmen

WK Belgrado