Informatie over Sociale Veiligheid nu op één pagina

Alle informatie over sociale veiligheid kan je vanaf nu terugvinden op één plek op de website. Op de homepage kan je in het menu onder ‘De NOB’ kiezen voor ‘sociale veiligheid’. 

Op deze vernieuwde pagina staat alle informatie over sociale veiligheid, grensoverschrijdend gedrag, het aanvragen van VOG’s en de informatie over de VCP bij elkaar. Via submenu’s kan je kiezen voor de informatie over deze verschillende onderwerpen. Hier staan onder andere protocollen en handleidingen, maar ook antwoorden op veel gestelde vragen over dit onderwerp lees je hier terug. Mocht je als vereniging hiermee aan de slag gaan, of vragen hebben over een bepaalde procedure, kan je deze informatie op deze pagina’s terugvinden. Zijn er toch nog zaken waar je niet uitkomt of ben je op zoek naar bepaalde documenten? Stuur ons dan een mail naar info@onderwatersport.org en dan zullen we je helpen.

De informatie op deze pagina’s wordt ook regelmatig bijgewerkt met de nieuwste versies van handleidingen of zaken die je als vereniging moet regelen. Samen werken we het hele jaar door aan een sociaal veilige sportomgeving op de vereniging.

Vertrouwenscontactpersoon

Laura Rolink is de vertrouwenscontactpersoon bij de NOB. Je kunt bij haar terecht als je denkt dat je slachtoffer bent of dreigt te worden van grensoverschrijdend gedrag. Ook kun je bij haar terecht als je beschuldigd wordt van grensoverschrijdend gedrag of hiervan getuige bent. Voor vragen over het aanstellen van een vertrouwenscontactpersoon bij je vereniging, kan je ook bij Laura terecht. Mail gerust naar vertrouwenscontactpersoon@onderwatersport.org.