In memoriam Willem Verdonck

Vandaag bereikte ons via het bestuur van OSC Dordrecht het verdrietige bericht dat op op 18 september 2023 Willem Verdonck op 84 jarige leeftijd is overleden. Sinds 1971 was hij lid van OSC Dordrecht en bleef dat meer dan 50 jaar, als lid en erelid.

Willem begon zijn duikcarrière in Nieuw-Guinea waar hij als militair gelegerd was. Voor OSC Dordrecht heeft hij zich jaren lang ingezet als trainer en hoofdtrainer. Ook voor de NOB heeft hij zich zeer verdienstelijk gemaakt. Hij was een van de leden van het eerste uur met lidnummer 3126 en 3* bondsinstructeur 57. Hij was examinator van de 3-ster buitenwaterexamens, toen deze nog centraal, op de Maarsseveense plassen werden afgenomen en ook was hij lid en bestuurslid van de Commissie Opleidingen en Brevetten (COB) en het College van Instructeurs (CVI).

Het opleiden van duikers zat hem in het bloed en hij stond bekend om zijn zware trainingen: honderd meter “kikkeren” door het park en hele afstanden door het water rennen behoorden tot de standaard oefeningen. Zijn vakanties stonden altijd in het teken van het duiken en velen kunnen hem uittekenen op zijn stek op de camping in El Port de la Selva aan de Costa Brava. Hij was zeker een markante man, een mannetjesputter, maar bovenal voor velen een vriend.

De herinnering aan hem leeft voort, in zijn houding, die verweven is met de duikclub, en in het trainingsmateriaal dat hij deze club heeft nagelaten.