In memoriam Ferry van Dorst

Veel duikers hebben een brevet dat is afgetekend door Ferry van Dorst. Eén van de bekendste instructeurs van de NOB. Bekend door zijn enthousiasme en inzet voor de sport, zijn uitgebreide kennis over duiken en technisch duiken, zijn gedrevenheid, maar vooral ook een mooi en bijzonder mens.

Ferry is vorige week onverwachts overleden.

Behalve instructeur bij de NOB, kon je bij Ferry ook terecht voor technische duikopleidingen van de IANTD. Vooral bij het technische duiken lag zijn passie. Vaak samen met zijn vrouw Leonieke, heeft Ferry veel duikers leren duiken met andere gasmengsels en diepere duiken.
Ferry was ook één van de schrijvers van de NOB-opleiding Basis Nitrox. Heel recent is daarvan, met zijn input, een hele nieuwe versie verschenen. Daarnaast zette Ferry zich veelvuldig in voor allerlei andere vrijwilligerstaken. Zo was hij bestuurslid van de voormalige ASA-vereniging, lid van de NOB Financiële commissie en vrijwilliger bij het WK Onderwaterfotografie in 2015.

In 2019 kreeg Ferry, op voordracht van Leonieke en ondersteund door het NOB-bestuur, de NOB-erepenning. Afgelopen oktober kreeg hij uit handen van de burgemeester van de gemeente Schouwen-Duiveland een lintje en werd hij benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje-Nassau.