Ik ben toch goed verzekerd?

Steeds meer landen openen de grenzen. Duikreizen zijn voor een aantal bestemmingen al mogelijk en de verwachting is dat populaire verre duikbestemmingen snel ook weer opengaan. Veel duikers hebben de doorlopende reisverzekering tijdens de pandemie beëindigd. Nu we weer meer mogen reizen, is het belangrijk een nieuwe duikreisverzekering af te sluiten of je bestaande verzekering eens goed tegen het licht te houden. Zo ga je onbezorgd op duikvakantie!

Hoe belangrijk een goede duikreisverzekering is, merk je pas als je onverwachts wat overkomt. Het is eigenlijk het laatste waar je aan denkt. Als je er al aan denkt. De voorpret van de duikvakantie naar een ver tropische bestemming, het inpakken van je duikuitrusting en het vooruitzicht van geweldige duiken in blauw water met kleurrijke vissen die je tijdens je wekelijkse duikje in de lokale zoetwaterplas niet tegenkomt. Het afsluiten van een goede duikverzekering is dan niet het eerste waar je aan denkt.

Onverwachte gebeurtenissen

Toch is het belangrijk ook goed na te denken over onverwachte gebeurtenissen die je kunnen overkomen tijdens je reis. Zo kan je eigen duikuitrusting nog op Schiphol staan terwijl jij al op het mooie Bonaire bent. Of je breekt op weg van de duikschool naar de boot je been. Of nog erger, er overkomt je wat tijdens het duiken en je hebt zo snel mogelijk een behandeling in een decompressiekamer nodig. Het zijn maar enkele vervelende voorbeelden die je vakantie zomaar heel anders kunnen laten verlopen dan je van tevoren hebt bedacht.

Waar let je op?

Een goede reisverzekering neemt veel van je zorgen weg als het onverhoopt mis gaat. Bij het afsluiten van een verzekering moet je wel op een aantal zaken letten. De meeste verzekeringen hebben een aantal standaard reisdekkingen. Ga je duiken, dan is het belangrijk om goed te kijken of gebeurtenissen die met het duiken te maken hebben, ook goed verzekerd zijn. Je wilt bijvoorbeeld in het geval van een noodsituatie snel en deskundig geholpen worden door een 24/7 alarmcentrale. Kijk ook of er voldoende dekking is om bijvoorbeeld bij een duikongeval een medische behandeling te ondergaan. Verder is het belangrijk of er een wereldwijde dekking is, wat de voorwaarden zijn als je gerepatrieerd moet worden en wat de vergoeding is bij verlies, diefstal of schade aan je duikuitrusting.

Vaak kun je naast de reisverzekering ook nog aanvullende dekkingen meeverzekeren. Wil jij tijdens je vakantie wat duiken maken en de rest van het gezin ligt liever op het strand? Dan kun je voor de rest van het gezin een aanvullende dekking afsluiten. Ook een annuleringsverzekering is verstandig om te hebben. Tenslotte is het als je regelmatig op vakantie gaat, voordeliger om in plaats van een kortlopende verzekering een doorlopende reisverzekering af te sluiten.