HES van Schoonhoven benoemd tot Lid van Verdienste

Tijdens de Algemene Ledenvergadering van de NOB is vrijwilliger HES van Schoonhoven benoemd tot Lid van Verdienste. Bij de herziening van de duik- en instructeursopleidingen die vanaf 2004 zijn gepubliceerd, heeft HES een belangrijke bijdrage aan het tot stand komen van die opleidingen geleverd.

Lid van Verdienste
Rechts HES van Schoonhoven en links bestuurslid van de NOB Bert Vos.

Samen met andere vrijwilligers heeft HES de kapstok voor de nieuwe opleidingen opgetuigd en heeft hij het merendeel van de teksten in de lesboeken 1*, 2* en 3*-duiker geschreven. Met de revisie van de duikopleidingen die in 2017 opgeleverd worden, speelt HES opnieuw een belangrijke rol.

Commissie Deltagebied

Behalve zijn betrokkenheid bij de opleidingen, is HES ook lid van de NOB-commissie Deltagebied. HES zijn passie ligt vooral bij het herstel van de waterkwaliteit van het Grevelingenmeer, de inrichting van duikplaatsen en een veilige toegang tot het water. Ook het afzinken van duikwrakken staat hoog op zijn verlanglijstje.

Zeeland als achtertuin

HES is zelf sportduiker en woonachtig in Halsteren, hij beschouwd Zeeland als zijn achtertuin. Hij is dan ook veelvuldig onder water te vinden bij de Thoolse duikplaatsen. Maar niet alleen onder water, ook op de kant staat hij regelmatig in zijn duikuitrusting met veiligheidshelm aanwijzingen te geven aan een aannemer die een nieuwe duiktrap op de dijk plaatst. HES kon zelf niet bij de ledenvergadering aanwezig zijn. Daarom is deze week alsnog het certificaat door NOB-bestuurder Bert Vos aan HES overhandigd.