Haringvlietduikdag op 25 juni: kom je ook?

Vanaf 2018 gaan de Haringvlietsluizen op een kier waardoor er zout Noordzeewater het zoete Haringvliet binnenstroomt. De gevolgen hiervan zijn heel interessant en zullen op termijn een nieuw type duikwater en zelfs nieuwe duikplaatsen opleveren. Daarom monitoren we samen met Stichting ANEMOON en RAVON de gevolgen op het onderwaterleven.

Op zondag 25 juni wordt voor sportduikers de vierde landelijke Haringvlietduikdag georganiseerd. Lijkt het je leuk om een duik in het Haringvliet te maken en je waarnemingen door te geven? Duik dan mee! Aanmelden kan via info@onderwatersport.org.

Het programma voor die dag ziet er als volgt uit:
9.00 uur Start van de dag, er kan direct worden gedoken
11.00 uur Delen van ervaringen & presentatie
12.30 uur Lunch
14.30 uur Tweede duik in het Haringvliet

Je kunt deelnemen met tenminste een 1*-duiker of Open Water Diver brevet. Ervaring in Nederlands duikwater met beperkt zicht is wel een voorwaarde. De deelname aan de duikdag zelf is kosteloos. Wij zorgen voor de koffie, thee en lunch.

De locatie van de Haringvlietduikdag is deze keer: Kampterrein Scouting Goedereede, Deltahaven 60A te Stellendam. Leuk als je erbij bent!

Wil je op de hoogte blijven van de duikontwikkelingen in het Haringvliet? Volg dan onze Facebook-pagina.

Haringvliet Onderwater is een project van Stichting ANEMOON, RAVON en NOB. Deze activiteit wordt mede mogelijk gemaakt door een bijdrage van het Wereld Natuur Fonds en ARK Natuurontwikkeling.

Foto: Rob Aarsen