Haringvlietduikdag op 23 maart: kom je ook?

Op zaterdag 23 maart organiseren we een Haringvlietduikdag voor sportduikers die het leuk vinden om het onderwaterleven in het Haringvliet te monitoren.

Je duikt vanaf 18.00 uur in het Haringvliet. Van 19.30 tot ongeveer 21.00 uur is er een gezamenlijke bijeenkomst in het clubhuis van Scouting Goedereede in Stellendam. De waarnemingen van de duik worden dan besproken en er is een leuke en interessante lezing van Reindert Nijland.

Je duikt op eigen gelegenheid en verantwoordelijkheid. Je brengt een eigen duikuitrusting mee. Er is nog geen mogelijkheid om in de regio je duikcilinder te laten vullen. Je hebt minimaal een 1*-duiker of Open Water Diver brevet en ervaring in Nederlands duikwater. Het Haringvliet is zoet en stilstaand water. Op sommige plekken, vooral in het westen van het Haringvliet kan het soms wel stromen. Vooral nu de sluizen op een kier staan.

Je kunt je opgeven voor de duikdag via info@onderwatersport.org Graag met je naam, woonplaats, duikbrevet en -ervaring. Je ontvangt een paar dagen voor de duikdag uitgebreide informatie over de duikplek waarvoor je bent ingedeeld.