Haringvlietduikdag

Vanaf begin september stroomt er zout water in het Haringvliet. De gevolgen hiervan zijn heel interessant en zullen op termijn een nieuw type duikwater en zelfs nieuwe duikplaatsen opleveren. Daarom monitoren we samen met Stichting ANEMOON en RAVON deze gevolgen op het onderwaterleven tijdens de Haringvlietduikdag op zaterdag 22 september.

Op zaterdag 22 september 2018 wordt voor sportduikers de Haringvlietduikdag georganiseerd. Lijkt het je leuk om een duik in het Haringvliet te maken? Duik dan mee! Het is voor het eerst dat er zout water in het Haringvliet stroomt en er wordt ook een avondduik gemaakt.

Programma Haringvlietduikdag
14:00 uur: Start van de dag, er kan direct worden gedoken
16:00 uur: Delen van ervaringen & presentatie
20:00 uur: Tweede duik in het Haringvliet

Je kunt deelnemen met tenminste een 1*-duiker of Open Water Diver brevet. Voor de avondduik is een 2*-duiker of Advanced Open Water Diver brevet nodig. Ervaring in Nederlands duikwater met beperkt zicht is wel een voorwaarde. De locatie van de Haringvlietduikdag is deze keer: Citta Romana in Hellevoetsluis. Leuk als je erbij bent! Aanmelden kan via info@onderwatersport.org.

Wil je op de hoogte blijven van de duikontwikkelingen in het Haringvliet? Volg dan onze Facebookpagina. Haringvliet Onderwater is een project van Stichting ANEMOON, RAVON en NOB.

Foto: Rob Aarsen