Haringvlietduikdag op 1 oktober: kom je ook?

Vanaf 2018 gaan de Haringvlietsluizen op een kier. Hierdoor stroomt zout Noordzeewater het zoete Haringvliet binnen. De gevolgen hiervan zijn heel interessant en zullen op termijn een nieuw type duikwater en zelfs nieuwe duikplaatsen opleveren. Daarom monitoren we samen met Stichting ANEMOON en RAVON deze gevolgen op het onderwaterleven tijdens de Haringvlietduikdag op 1 oktober.

Haringvlietduikdag 1 oktober
Foto: Rob Aarsen

Op zondag 1 oktober 2017 wordt voor sportduikers de vijfde landelijke Haringvlietduikdag georganiseerd. Lijkt het je leuk om een duik in het Haringvliet te maken? Duik dan mee!

Programma Haringvlietduikdag

9:00 uur: Start van de dag, er kan direct worden gedoken
11:00 uur: Delen van ervaringen & presentatie
14:00 uur: Tweede duik in het Haringvliet

Je kunt deelnemen met tenminste een 1*-duiker of Open Water Diver brevet. Ervaring in Nederlands duikwater met beperkt zicht is wel een voorwaarde. De locatie van de Haringvlietduikdag is deze keer: Het Wapen van Stellendam, Voorstraat 2 in Stellendam. Leuk als je erbij bent! Aanmelden kan via info@onderwatersport.org.

Wil je op de hoogte blijven van de duikontwikkelingen in het Haringvliet? Volg dan onze FacebookpaginaHaringvliet Onderwater is een project van Stichting ANEMOON, RAVON en NOB.