Handboek onderwater filmer

Vind je het leuk om te filmen en zou je dit ook tijdens het duiken willen doen? In samenwerking met Ronald Faber (auteur) en met ondersteuning van Klaudie Bartelink hebben we een nieuw handboek geschreven waarmee je de basis leert van het filmen onder water met de smartphone, action cam en compact camera.

In het handboek lees je meer over de verschillende camera’s en de techniek die komt kijken bij het maken van een film. Daarnaast leer je een verhaal te vertellen en lees je meer over de compositie, kleur en belichting. Als laatste neemt het boek je mee in de verschillende genres en op welke manier je jouw film kunt tonen aan het publiek. Het boek is zowel voor de beginnende als ervaren filmer te gebruiken en is via de webshop van de NOB te koop voor €17,50,- (excl. verzendkosten).

Specialisatie is in ontwikkeling

Met het handboek onderwater filmer kan je direct zelf aan de slag. Daarnaast gaan we de specialisatie onderwater filmer ontwikkelen voor de extra verdieping en het meteen kunnen toepassen van de theorie in de praktijk. De specialisatie wordt na de zomer van 2023 verwacht en zal in categorie A vallen. Dit betekent dat je deze specialisatie als instructeur eerste zelf gevolgd moet hebben voordat je hem mag geven. Na de zomer zullen we een speciale workshop voor instructeurs organiseren om de lesbevoegdheid te krijgen. Hierover volgt op een later moment meer informatie.