Groeten uit Nederland fotowedstrijd

Hoe mooi is Nederland onder water? Hoe leuk is de onderwatersport? Jij weet het, wij weten het, maar zullen we het ook aan de rest van Nederland laten zien?

Lees verder onder de foto

De makers met de klok mee: Marloes Otten, Marjolein Vereijken, Maurice van Munster en Andre de Zwaan.

Duiken is leuk, snorkelen is leuk en wat te denken van onderwaterhockey, freediven en vinzwemmen! Allemaal activiteiten die je in Nederland kunt beoefenen. En hoe is het wel niet onder water in Nederland – zoet water, zout water, we hebben het allemaal en al dat water herbergt het mooiste leven in prachtige kleuren. Ja, in Nederland!

Wij dagen je uit!

De Nederlandse Onderwatersport Bond en DuikeninBeeld lanceren samen een fotowedstrijd voor iedereen – Groeten uit Nederland. Iedereen met een camera (ook op de telefoon) kan meedoen.

Twee categorieën

Er zijn twee categorieën waarin je kunt meedoen:

Onderwatersport is leuk
Laat zien hoe leuk duiken, snorkelen, freediven , vinzwemmen, onderwaterhockey, enzovoort is. Je mag de foto boven water of onder water maken, aan de waterkant, in het zwembad, bij een clubevent en zelfs als je thuis met heel veel plezier je duikspullen staat te spoelen. Kortom, bijna alles kan als het maar met de onderwatersport te maken heeft.

Foto: Marieke Wiendels

De mooie wereld onder water
Tover de onderwaterwereld naar boven en laat iedereen – ook niet-duikers – met open mond staan kijken hoe mooi het onder water is.
Voorwaarde is natuurlijk dat de foto in Nederland is gemaakt.

Foto: Valerie Reid

Hoe doe je mee?

Je mag in elke wedstrijdperiode in beide categorieën met drie (3) foto’s meedoen. En er zijn drie wedstrijdperiodes, dus je maakt volop kans. De wedstrijdperiodes zijn van 21 juni tot en met 31 juli, van 1 augustus tot en met 31 augustus en van 1 september tot en met 30 september 2021.

Klik hier voor de wedstrijdvoorwaarden
Je kunt je foto of foto’s via onderstaande button uploaden. Heel simpel en snel!

Uploaden foto’s

Jurering

Begin oktober zal een jury die wordt samengesteld door DuikeninBeeld en de NOB, een shortlist van 10 foto’s per categorie maken. Later in oktober kan het publiek bepalen welke foto per categorie wint.

Wat kun je winnen?

Eeuwige roem natuurlijk! En meer…

De winnaars van de publieksstemming krijgen een prijs die beschikbaar is gesteld door Onderwaterhuis.NL en krijgen een pakketje ansichtkaarten met hun winnende foto en Groeten uit Nederland. Ook worden de winnaars uitgenodigd voor de prijsuitreiking van het ONK Onderwaterfotografie en -film op 27 november 2021.

En…waarschijnlijk nog veel leuker. De NOB zal de winnende foto’s terug laten komen in promotiematerialen voor de onderwatersport. Wie weet, wordt jouw foto wel de publiekstrekker op beurzen en andere events.

Elke maand verloten we onder de inzenders (niet per se de maker van de beste foto) leuke kleine prijzen. Doe dus elke periode mee!

Wat gebeurt er met je foto na uploaden?

Als je een foto instuurt, zal deze worden opgenomen in de Groeten uit Nederland database van DuikeninBeeld.

De foto’s

De eerste foto’s staan online.

Bekijk ze hier!