Grevelingenmeer twee duikwrakken rijker

Zeeland heeft er sinds vandaag twee duikwrakken bij. Nadat afgelopen zomer het zestig meter lange schip Le Serpent (www.leserpent.nl) in het Grevelingenmeer werd afgezonken, zijn vandaag opnieuw twee casco’s op de bodem van dit meer gelegd. Het betreft twee stalen schepen van 14 en 9 meter lang.

Beginnende duikers

Rijkswaterstaat Zeeland, Provincie Zeeland, Gemeente Schouwen-Duiveland, de Nederlandse Onderwatersport Bond, Natuur- en Recreatieschap de Grevelingen en Dive-Inn de Kabbelaar hebben deze twee duikwrakken speciaal voor beginnende duikers laten afzinken. “Gezien de ligging van Le Serpent – waarvan het dek op 23 meter diepte ligt – miste deze doelgroep namelijk een geschikt duikwrak in het Grevelingenmeer”, vertelt Harry Brands van de Nederlandse Onderwatersport Bond. “Om die reden heeft het projectteam besloten om – binnen de kaders van de oorspronkelijke projectdoelstelling en de beschikbare financiën – naar mogelijkheden te zoeken om alsnog een voorziening voor beginnende sportduikers te realiseren.”

Dat is gelukt: de zoektocht heeft maar liefst twee kleine schepen opgeleverd, die vandaag door aannemer Timmerman uit Yerseke op een diepte van twaalf meter zijn neergelegd. “Het afzinken is succesvol en volgens plan verlopen”, aldus Brands. “Onder toeziend oog van de projectgroep en een flink aantal journalisten en fotografen zijn de twee casco’s op de juiste plek terecht gekomen. Beginnende duikers kunnen zich vanaf morgen gaan opmaken voor een wrakduik in het Grevelingenmeer!”

Foto: Bastian Mathijssen