Gezellige en geslaagde editie Duikvaker

Afgelopen weekend vond de Duikvaker plaats. Twee dagen lang stond de Expo Houten in het teken van duiken, de mooie onderwaternatuur en nog veel meer. De NOB kijkt terug op een gezellig, interactief en drukbezocht weekend.

Zowel op de zaterdag als op de zondag konden duikers elkaar ontmoeten bij de stand van de NOB en was hier genoeg te beleven. Met gekleurde speldjes werd er door bezoekers veelvuldig geprikt op de ‘Prik de duikstek’- kaart van Nederland. Veel duikplekken in Zeeland, maar ook de Vinkeveense Plassen en de Boschmolenplas bij Roermond zijn favoriete plekken, aldus de bezoekers.

Op zaterdagmiddag werden de jubilerende verenigingen door in het zonnetje gezet. Uiteindelijk gingen 14 jubilerende verenigingen in op de uitnodiging van de NOB. Met alle bestuurders bij elkaar werd het een feestelijke bijeenkomst.

Eerder die dag gaf Menno van Iterson van de NOB-Veiligheidscommissie een presentatie over veiligheid. Hij gaf uitleg over het transport en de opslag van duikflessen én de kraan-fles-combinatie.

Bekijk hier de presentatie die Menno heeft gegeven tijdens de Duikvaker.

Op de zondagmiddag werd het wederom gezellig druk bij de stand van de NOB. Ruim 80 instructeurs waren aanwezig, werden bijgepraat over de vernieuwde specialisatie Onderwater Oriëntatie, kregen een attentie van de NOB uitgereikt en sloten de dag samen af met een drankje en een hapje.

  • Crew dag 1
  • Crew dag 2
  • Prik de duikstek
  • Jubilerende clubs
  • Instructeurs