Getijdenplanner weer online

Duikers die de hele winter door duiken hebben het vast wel gemerkt, de getijdenplanner van Rijkswaterstaat was dit voorjaar opeens verdwenen. Rijkswaterstaat ging over naar een nieuwe website waardoor de kaart met duikplekken en actuele stroomgegevens nog maar 9 van de 35 plekken bevatte en niet alle grafieken functioneerden goed. Intussen staan de 35 duikplekken met de stroomgegevens weer online en kunnen duiken gepland worden volgens de 3-stappen methode.

We werken samen met Rijkswaterstaat door aan verbetering van de getijdenplanner. De grafieken werken straks ook weer goed op een mobiele telefoon en we verwachten later dit jaar voor alle duikplekken in de Delta de actuele stromingsgegevens beschikbaar te hebben.

Lees verder onder de foto
Foto: Arco de Man

Duiken met verbeterde getijdenplanning

Met de getijdenplanner hebben we zicht op het werkelijke gedrag van de stroming in de Oosterschelde en Westerschelde en kunnen we duiken in getijdenwater plannen met de meest recente verwachtingen.

In de praktijk zagen we vaak drie kwartier tot meer dan een uur verschil tussen de werkelijke stroomkentering en de tijden uit de traditionele getijdentabellen. Met de nieuwe planner worden duiken niet alleen veiliger, omdat we nu de echte veranderingen van de stroomsnelheid kunnen zien, maar in veel gevallen heb je ook langer en meer plezier van je duik.

Kijk voor de actuele stroomgegevens en de getijdenplanning-in-3-stappen op www.duikgetijden.nl.