Foto- en Filmavond: 12 april

12 april is het weer zover:
De NOB Foto- en Filmavond in Nieuwegein

Maak je wel eens een filmpje onder water? En wil je van een verzameling losse beelden naar een verhaal? Zoek je naar een manier om je films nét weer een beetje beter te maken en toe te snijden op het publiek en platform waar je ze publiceert? De NOB Foto/Filmavond op vrijdagavond 12 april staat in het teken van snel stappen maken met onderwater content productie. Je gaat er ter plekke mee aan de slag!

Het programma op 12 april ziet er zo uit:

1. Jeroen Thoolen leidt de avond in met zijn tips en tricks voor de videofilmer. Jeroen vertelt hij hoe je een verhaal opbouwt dat de kijker van begin tot eind vasthoudt. En dan moet je de beelden nog maken en publiceren op YouTube, Instagram, Vimeo of je eigen blog. Jeroen neemt je bij de hand in zijn proces van content creatie.
2. Geen film zonder licht. Erik de Boer neemt de nieuwste videolampen mee van Onderwaterhuis.nl en geeft uitleg over kleurtemperatuur, lumen en cri. Wat onderscheidt een goede lamp van de brol van Alibaba, en waar let je op bij de aanschaf van een videolamp? Na deze avond heeft videolicht voor jou geen geheimen meer.
3. Rianne Poessé heeft laten zien dat je in 5 minuten een prijswinnende reel kan maken. Zij won in 2022 én 2023 goud op het onderdeel reels van het Open Nederlands Kampioenschap Foto en Video. Deze avond geeft Rianne een mini-workshop waarbij je een eigen reel maakt. Na een korte presentatie over wat reels nou eigenlijk zijn en wat je ermee kan maak je zelf een reel; ter plekke op je eigen telefoon. Rianne kiest daarbij voor de meest eenvoudige manier, via Instagram sjablonen. Dat zit in Instagram zelf.

Aanvang 20.30 uur, inloop vanaf 20.15 uur in ’t Veerhuis, Nijemonde 4, Nieuwegein. De toegang is gratis. Voor de workshop van Rianne heb je het volgende nodig:

• Smartphone (denk aan een volle batterij, of breng een powerbank of lader mee).
• Instagram geïnstalleerd op je telefoon met een actieve account.
• 5 tot 10 korte video’s. Foto’s mogen ook, daar kan je namelijk ook een reel van maken. Duur: ongeveer 5 tot 15 seconden per beeld. Als je foto’s doet, neem dan iets meer (ongeveer 20) beelden mee van duiken / onderwaterleven, je laatste duik(vakantie) of over een specifiek dier dat je graag filmt (of fotografeert). Heb je geen beeld materiaal of vragen over deze workshop? Mail Rianne even op rianne@ewdr.com, zij heeft genoeg materiaal in haar eigen beeldbank!

De volgende NOB Foto/Filmavond staat gepland op vrijdag 14 juni 2024. Die laatste avond van het seizoen is een thema avond, helemaal gericht op startende onderwaterfotografen.

Vind je het zelf leuk om een keer wat van jouw werk te laten zien? Neem dan contact op met Rob Aarsen en we vinden vast een plekje!

Foto: Leonie Korbijn