Feestelijke avond voor jeugdleden DuikTeam Schijndel

Vrijdagavond 14 april jl. organiseerde Duikteam Schijndel een feestelijke avond voor haar jeugdleden in zwembad de Molen Hey in Schijndel. Het was ook een spannende avond voor de kinderen, want het diplomazwemmen stond deze avond op het programma.

Ruim 20 kinderen hebben die avond hun snorkelvaardigheden laten zien en na afloop werden alle kinderen met een Nationaal Snorkeldiploma in het zonnetje gezet. Een knappe prestatie! Namens de NOB was bestuurder Louis de Haan aanwezig. “Uiteindelijk is het de bedoeling dat de kinderen ook geïnteresseerd raken in de persluchtopleidingen”, aldus De Haan.

DuikTeam Schijndel is een van de NOB-verenigingen die de Nationale Snorkeldiploma’s uitgeeft. De belangrijkste reden dat DuikTeam Schijndel de audit doorliep en kiest voor de licentie van de Nationale Raad Zwemveiligheid (NRZ) is waarborging van kwaliteit. Bestuurslid Brenda Hanff legt uit: “Zowel voor ouders als voor onszelf als duikvereniging vinden we het belangrijk om de kwaliteit te waarborgen.”

Samenwerking Nationale Raad Zwemveiligheid

De NOB geeft vanaf 1 januari 2024 enkel de Nationale Snorkeldiploma’s van de NRZ uit. NOB-clubs die kinderen leren snorkelen, vragen dit jaar de NRZ-licentie aan bij de NOB. De nieuwe snorkeldiploma’s sluiten naadloos aan op het Nationale Zwem-ABC.

Kijk hier voor meer informatie over snorkelen en de jeugdopleiding