Fantastische duiken gemaakt en nieuwe ervaringen opgedaan bij Europese Kampioenschappen onderwaterfotografie & video

Afgelopen zaterdagavond vond op het Portugese eiland Madeira de prijsuitreiking van de Europees Kampioenschappen Onderwaterfotografie & video plaats. Namens Nederland namen Sandra Boerlage, Jos Broere en Jos van Zijl deel aan dit EK. Zij werden geassisteerd door Rian Beudeker, Nancy van Olffen en Dennis Buitelaar. De deelnemers hebben genoten van de duiken. Uiteindelijk leverde dit EK helaas geen podiumplaatsen voor Nederland op.  

Het EK Onderwaterfotografie & video werd van 3 tot en met 8 oktober jl. op Madeira door de Portugese onderwatersportbond georganiseerd, onder supervisie van de mondiale duikfederatie CMAS.

Onderwaterfotografie

Bij het onderdeel ‘Onderwaterfotografie’ streden teams uit ruim 10 verschillende Europese landen om de titel. Namens Nederland kwamen hier de twee duo’s, Sandra Boerlage & Rian Beudeker en Jos van Broere & Nancy van Olffen, in actie. Beide duo’s eindigden niet op het podium, maar hun foto’s vielen met enkele top 5-noteringen wel in de smaak bij de jury. Zo reist Jos Broere terug naar Nederland met twee knappe 5-noteringen in de onderdelen ‘Thema’ en ‘Groothoek’.

Het was een super week. Ik heb veel nieuwe vrienden gemaakt en veel geleerd. Ik ben tevreden met het resultaat
– Jos Broere

Het EK was een geweldige ervaring, die ik zeker niet ga vergeten. Wat een organisatie en wat hebben we een mensen ontmoet.
Een gezellige en vermoeiende week, met weer een stukje ervaring erbij!
– Sandra Boerlage

Onderwatervideo

Bij het onderdeel ‘Onderwatervideo’ kwamen teams uit zeven Europese landen in actie, in de categorieën ‘Promotievideo Madeira’ en ‘Underwater world video’. Jos van Zijl en Dennis Buitelaar vertegenwoordigden Nederland bij deze categorie, maar uiteindelijk bleek er geen podiumplaats voor onze Oranje heren. Onze zuiderburen waren wel succesvol. Voor de Belgische Gery Beeckmans en zijn assistent Cathy Grimonpont was er een zilveren medaille voor hun korte film.

Het was een super week, met geweldige mensen op een heel mooi eiland
– Jos van Zijl

Bekijk hier de EK-inzending ‘Diving heals all wounds’ van Jos van Zijl & Dennis Buitelaar

Nederlands Kampioenschap Onderwaterfotografie & video 2022

Onderwaterfotografie & video is de laatste jaren in opkomst. Onderwatercamera’s worden beter, compacter en betaalbaarder. De Nederlandse Onderwatersport Bond organiseert jaarlijks het Open Nederlands Kampioenschap Onderwaterfotografie & video, met meer dan 100 deelnemers. Zaterdag 26 november a.s. vindt hiervan de prijsuitreiking plaats in Pathé Utrecht Leidsche Rijn.

Bestel tickets prijsuitreiking

  • Team NL
  • Groothoek- Jos Broere 5e plek
  • Macro - Jos Broere 9e
  • Thema - Jos Broere 5e plek
  • Thema - Sandra Boerlage 4e plek
  • Visportret - Sandra Boerlage