Europese Kampioenschap vinzwemmen: een gedenkwaardige ervaring

Van 17 t/m 23 juli nam Wouter van Diepen deel aan het Europese kampioenschap Vinzwemmen, dat plaatsvond in een prachtig nieuw zwembad in Gödöllo, vlak bij Budapest. Dit prestigieuze evenement trok zo’n 200 zwemmers uit 18 landen, die naar Hongarije waren afgereisd om te strijden om de titel van Europees kampioen. Dankzij zijn limiet voor het EK mocht hij Nederland vertegenwoordigen en vormde hij samen met zijn coach Diederick van Scherpenseel en ploegleider Inge van Scherpenseel het Nederlandse team. 

Een inspirerende start met de openingsceremonie

Na twee trainingsdagen vond de indrukwekkende openingsceremonie met een vlaggenparade plaats. Het moment waarop alle deelnemende landen zich verzamelden, zorgde voor een inspirerend begin van het kampioenschap.

Persoonlijke records en Nederlands record

Gedurende de vier daaropvolgende dagen was het eindelijk tijd voor de wedstrijden. Wouter nam deel aan de 50, 100, 200 en 400 meter bifins. Ondanks dat zijn tijden tijdens het Nederlands Kampioenschap een maand geleden enigszins tegenvielen, hadden ze hoop dat zijn topvorm terug zou zijn. Gelukkig bleek dit het geval te zijn! Op alle vier de afstanden zwom Wouter een persoonlijk record, waarbij vooral de 200 en 400 meter bijzonder opvielen, omdat hij op deze afstanden zelfs het Nederlands record verbrak!

Tevreden over de klassering en een onvergetelijke ervaring

Internationaal gezien was zijn 15e plek op de 400 meter bifins zijn hoogste klassering tijdens dit EK. Hoewel Wouter vooraf wist dat hij nog niet snel genoeg was om zich te plaatsen voor een finale of medaille, is hij toch zeer tevreden met deze prestatie. Het was een fantastische ervaring om te zwemmen op een podium met een geweldige sfeer en veel publiek.

Een ontzettend geslaagd EK en verlangen naar meer

Al met al was het eerste EK voor Wouter een groot succes. Hij heeft enorm genoten van de sfeer, zijn mooie tijden en de gezelligheid tijdens het evenement. Het heeft hem alleen maar meer enthousiast gemaakt voor de toekomst, en hij kijkt nu al uit naar meer uitdagingen en competities in de wereld van het vinzwemmen!