€ 1.000 voor snorkelmateriaal Gemertse Watervrienden

Afgelopen juni werd er door het NOC*NSF een regeling opengesteld “€ 1000 voor je club” om het sporten te promoten. 500 clubs/verenigingen in Nederland konden een bijdrage van € 1.000,- krijgen om sportactiviteiten te stimuleren. Ook de Gemertse Watervrienden heeft een aanvraag ingediend om in aanmerking te komen voor deze bijdrage. Doel? Nieuwe snorkelmaterialen voor de 1e jaars snorkelaars! Net voor de zomervakantie werd duidelijk dat zij één van de gelukkige verenigingen waren die het bedrag mochten ontvangen. Onlangs is het bedrag uitgekeerd en hebben ze de beoogde materialen aangeschaft.

Lees verder onder de foto

Al vele jaren biedt de vereniging, conform de eisen van de Nationale Raad Zwemveiligheid (NRZ) en sinds afgelopen jaar als gelicentieerd aanbieder,  het snorkelen voor de jeugd aan. Deze zwemsport is de laatste jaren steeds meer in trek en elk jaar starten na de zomervakantie nieuwe groepen met gemiddeld 20 enthousiaste kandidaten. Door het snorkelen leren kinderen na het ABC-diploma om van de onderwaterwereld te kunnen gaan genieten. Ideaal voor op de vakanties naar de zuidelijke landen, maar ook in Nederland zelf zijn er vele mooie locaties waar gesnorkeld kan worden! Tijdens de zwembadlessen worden basisvaardigheden aangeleerd en leren ze hoe ze moeten omgaan met de snorkeluitrusting zoals bril, vinnen en snorkel. In een tijdsbestek van 3 seizoenen is het mogelijk om 6 snorkeldiploma’s te behalen en snorkelvaardig te zijn.

Binnen de Gemertse Watervrienden bestaat ook mogelijkheid om door te stromen naar het NOB ScubaDoe jeugdduiken met perslucht. Veel van de snorkelaars gaan deze uitdaging aan en ontdekken hoe het is om onderwater “normaal” te kunnen blijven ademen met behulp van een duikuitrusting. We hebben dan ook een grote groep jeugdduikers binnen de vereniging die wekelijks trainen.

Heb je ook interesse om te snorkelen en ben je ronde de 12-13 jaar dan is er nog ruimte om in te stromen in de snorkelgroep op de vrijdagavond bij de Gemertse Watervrienden. Deze groep snorkelt van 20.00 – 21.00 en er is altijd de mogelijkheid om een proefles mee te draaien. Het eerste jaar is het mogelijk om de snorkeluitrusting te gebruiken van de vereniging en hoef je dus géén extra kosten te maken. Voor meer informatie en het totale aanbod kijk je op www.gemertsewatervrienden.nl

Snorkeltips

Snorkelen is een leuke activiteit om te genieten van het onderwaterleven. Rustig hangend aan de oppervlakte en kijken naar wat er allemaal onder water te zien is. Maar waar let je nu eigenlijk op tijdens het snorkelen? En wat waar moet je op letten bij het kopen van materiaal? Hieronder enkele tips zodat je niet alleen een leuke dag hebt, maar ook veilig aan het snorkelen bent.

Snorkeltips

Veilig snorkelen, helemaal niet moeilijk!