Duikvereniging Steenwijkerland: Een gezellige nieuwe NOB duikvereniging!

In Nederland zijn er veel verschillende duikverenigingen en sinds kort is de NOB er ook weer een rijker. Duikvereniging Steenwijkerland. Deze vereniging heeft een mooie combinatie van duiken, gezelligheid en sociale betrokkenheid tot stand gebracht, wat heeft geleid tot sterke vriendschappen en een hechte community.

Het gaat niet alleen om duiken

Bij Duikvereniging Steenwijkerland draait het niet alleen om duiken; gezelligheid en sociaal samenzijn zijn net zo belangrijk. De leden gaan regelmatig samen op stap of komen bij elkaar thuis om na te praten over de duiken die ze hebben gemaakt. De vereniging hecht veel waarde aan ledenwerving en behoud. Het doel is om de vereniging jaarlijks te laten groeien, zodat meer mensen kunnen worden opgeleid tot ervaren duikers en kennis kunnen maken met de prachtige onderwaterwereld. Om nieuwe leden aan te trekken, heeft Duikvereniging Steenwijkerland het initiatief “Gratis introduiken in Oktober” gelanceerd. Voor bestaande leden worden gedurende het hele jaar leuke activiteiten georganiseerd, waarbij ze actief betrokken worden bij de planning en organisatie. Bij Duikvereniging Steenwijkerland begint het plezier al lang voordat de activiteit daadwerkelijk plaatsvindt!

Goed gevulde activiteitenkalender

De vereniging heeft een gevarieerde activiteitenkalender die het hele jaar door gevuld is. Naast wekelijkse clubduiken op diverse locaties (bijv. Ruinerwold, Milligerplas, Joure), organiseert Duikvereniging Steenwijkerland ook speciale duikdagen en weekenduitjes naar plaatsen zoals Zeeland, Nemo33 en de Belgische steengroeve. De vereniging is van plan om naast duiken andere activiteiten aan te bieden om het groepsgevoel verder te versterken. Een van de meest populaire activiteiten zijn de familiedagen, waar het hele gezin welkom is om te genieten van diverse wateractiviteiten, zoals zwemmen, suppen, snorkelen en duiken.

Betrokken vrijwilligers

Net als veel andere verenigingen, is het vinden van betrokken vrijwilligers een uitdaging voor Duikvereniging Steenwijkerland. De meeste leden hebben een drukke baan en gezinsverplichtingen, waardoor actieve betrokkenheid bij de vereniging een extra inspanning vergt. Desondanks hebben ze, vinden ze zelf, geluk met hun leden, die vaak bereid zijn een steentje bij te dragen wanneer dat nodig is. De vereniging is dan ook heel dankbaar voor de inzet en betrokkenheid van haar leden.

Veiligheid staat hoog in het vaandel

Veiligheid staat bij Duikvereniging Steenwijkerland hoog in het vaandel. De vereniging streeft ernaar dat alle leden veilige en plezierige duiken kunnen maken en deze ervaringen kunnen delen. Ze spreken elkaar aan op onveilige situaties en hebben een goed opgeleide duikinstructeur die de leden leert hoe ze veilige duikers kunnen worden. Door duiken en veiligheid hand in hand te laten gaan, zorgt Duikvereniging Steenwijkerland voor een verantwoorde duikervaring voor al haar leden.

Voordelen NOB-lidmaatschap

Een belangrijke reden voor Duikvereniging Steenwijkerland om zich aan te sluiten bij de Nederlandse Onderwatersport Bond (NOB) is de wens om meer instructeurs in opleiding te hebben. Door over te stappen van PADI naar NOB, kunnen ze de licentiekosten beperken en het duiken betaalbaar houden voor hun leden. Bovendien biedt het NOB-lidmaatschap een goede verzekering voor de leden, wat een belangrijke factor was in de beslissing.

Tot slot doet Duikvereniging Steenwijkerland een oproep aan (toekomstige) duikinstructeurs die hun passie voor duiken en lesgeven willen delen. Ze zijn op zoek naar enthousiaste mensen die het team willen versterken. Binnenkort kunnen ze zelfs instructeurs opleiden tegen een lage prijs. Dus als je voldoening haalt uit lesgeven en duiken, dan is Duikvereniging Steenwijkerland op zoek naar jou!
Met een sterke focus op gezelligheid, sociale betrokkenheid, veiligheid en het delen van de onderwaterwereld, onderscheidt Duikvereniging Steenwijkerland zich als een hele gezellige duikvereniging!

Meer informatie over Duikvereniging Steenwijkerland:

www.duikverenigingsteenwijkerland.nl
www.facebook.com/duikensteenwijk