Duikspotter.nl: gratis toegang voor NOB-leden

De NOB heeft een nieuwe website, maar daarnaast is ook een tweede site gelanceerd: het platform Duikspotter.nl. Onderwatersport.org blijft een site vol praktische informatie over duikopleidingen, instructeursworkshops en bestuurlijke uitdagingen. Duikspotter wordt dé plek waar je inspiratie kunt vinden voor je volgende duik, onder andere via honderden artikelen die afkomstig zijn uit Onderwatersport Magazine. NOB-medewerker Anne Schulze vertelt wat je nog meer kunt verwachten op dit nieuwe platform.

“Op Duikspotter staan twaalf thema’s centraal: denk aan onderwaterbiologie en wrakduiken, maar ook materiaal, technisch duiken en buitenlandse duikreisbestemmingen. Per thema vind je artikelen uit Onderwatersport Magazine. Waarom we de content zijn gaan digitaliseren? Omdat er zó veel interessante materie in het magazine staat dat het zonde is dat dat voorheen allemaal bij het oud papier belandde!”

Thema’s, kalender, duikkaart

Maar er zijn nog meer redenen waarom Duikspotter zeker een bezoekje waard is. Het platform heeft namelijk ook een kalender met uiteenlopende duikevents. Duikclubs kunnen hier activiteiten op kwijt die ze graag met de rest van duikend Nederland willen delen. Ook vind je een uitgebreide duikkaart op Duikspotter, daarop staan onder andere alle duikplaatsen in Nederland, alle bij de NOB aangesloten verenigingen en duikscholen én de duikwinkels die als partner in Onderwatersport staan.

Maak als NOB-lid gratis een account aan!

De landkaart en kalender zijn voor iedereen gratis beschikbaar, de artikelen kun je alleen lezen als je NOB-lid bent of via Duikspotter een account afsluit. Als NOB-lid kun je je profiel koppelen aan het jaaraccount. Dit doe je als volgt:

  • Ga naar duikspotter.nl en maak een profiel aan met je naam, gebruikersnaam, e-mailadres en een zelfgekozen wachtwoord. Je kunt hier dezelfde login maken als die je voor Mijn NOB gebruikt, maar dat hoeft niet.
  • Vul op je profielpagina je NOB-relatienummer, adres en geboortedatum in. Klik vervolgens op de button ‘update’. Je gegevens worden nu gecheckt door onze ledenadministratie; als de gegevens kloppen heb je toegang tot alle artikelen. Je krijgt hier geen expliciete melding van. Je persoonlijke profielpagina bevat trouwens ook een overzicht met je favoriete artikelen, events en duikplaatsen. Handig!

Maak je in december een profiel aan? Dan maak je bovendien kans op mooie prijzen!

Meer duikfaciliteiten

Duikers die geen lid van de NOB zijn kunnen zich via een betaald maand- of jaaraccount aan Duikspotter verbinden. “Alle inkomsten die de NOB met Duikspotter genereert komen volledig ten gunste van de duiksport in Nederland. Op termijn hopen we dat de vaste groep gebruikers zo groot is dat we van de inkomsten meer duikfaciliteiten kunnen creëren.”