DuikeninBeeld reikt voor tweede keer Publieksprijs uit bij ONK Onderwaterfotografie

Voor het tweede achtereenvolgende jaar zal in het kader van de kampioenschappen onderwaterfotografie de DuikeninBeeld Publieksprijs worden uitgereikt.

Op zaterdag 29 september wordt in De Meern bekendgemaakt welke onderwaterfotograaf en welke onderwaterfilmer de nationale titels in de wacht slepen. Voor de onderwaterfotografen valt er nog een extra prijs te winnen: de DuikeninBeeld Publieksprijs.

Elke deelnemer aan de Nederlandse Kampioenschappen, die worden georganiseerd door de NOB, kiest uit zijn of haar serie foto’s één beeld dat zal meedingen naar de DuikeninBeeld Publieksprijs. En zoals de naam al zegt, welke foto uiteindelijk wint, wordt bepaald door het publiek!

Half september zullen de foto’s die meedingen naar de publieksprijs, op DuikeninBeeld worden getoond en kan iedereen stemmen.
De tien foto’s met de meeste stemmen gaan door naar de volgende ronde, die plaatsvindt op de avond van de prijsuitreiking op 29 september. De maker van één van deze tien foto’s wint na deze laatste stemronde de DuikeninBeeld Publieksprijs.

In 2017 werd de DuikeninBeeld Publieksprijs na een spannende eindstrijd gewonnen door Henny Blokvoort.