Duiken op een schelpdierbank

Op zaterdag 13 oktober organiseren RAVON, Stichting ANEMOON en de NOB een duikdag bij de Schelpdierbank bij de Brouwersdam. Doel is om de schelpdierbank, die aan de Noordzeezijde ligt, in kaart te brengen en de soorten te monitoren.

In 2016 zijn in de Voordelta door ARK Natuurontwikkeling en het Wereld Natuur Fonds proefvelden met platte oesters en mossels aangelegd. Bij het zoeken naar een geschikte proeflocatie werd begin 2016 door ARK Natuurontwikkeling en het Wereld Natuur Fonds de 40 hectare grote schelpdierbank met wilde platte oesters bij de Brouwersdam ontdekt. Het is voor zover bekend de enige plek in de Noordzee waar platte oesters in de vorm van een rif voorkomen.

Voor deze dag zoeken we sportduikers met ruimte duikervaring in de Noordzee die mee willen duiken. De schelpdierbank is vanaf de kant goed bereikbaar. Wij zorgen voor een eenvoudige lunch en een leuke presentatie.

Wil je mee duiken? Geef je dan op via info@onderwatersport.org met je naam, het aantal personen en in de onderwerpregel ‘Schelpdierbank’.

Beeld: onderwaterbeelden.nl