Dijktrap bij duikplek Anna Jacoba Polder is geplaatst

Allereerst, veel dank aan iedereen die via de crowdfunding een steentje heeft bijgedragen aan dit prachtige project. We hebben een kleine €3.000 opgehaald. 

De bouw van de dijktrap

In de laatste week van april is de dijktrap bij de Anna Jacoba Polder geplaatst. In drie dagen hebben ze de trap geplaatst en afgewerkt, waardoor de trap klaar is voor gebruik. Op dit moment wordt de laatste hand gelegd aan het plaatsen van de leuning en de antislip roosters op de treden. De duikplek is met de aanleg van de trap een stuk veiliger geworden. De aanmeersteiger, waar duikers voorheen via te water gingen, hoef je als duiker niet langer te gebruiken waardoor je direct op de juiste en veilige plek te water kan gaan.

Foto’s: Lia van der Laan

Voorzieningen voor duikers realiseren en verbeteren

De Nederlandse Onderwatersport Bond blijft zich inzetten voor betere voorzieningen bij duikplekken, behoud van duikplekken en bescherming van de onderwaternatuur. Deze investeringen kan de NOB niet altijd zelf betalen. Daarom zijn we erg blij met duikers die lid van de NOB worden, rechtstreeks of via één van onze clubs. Met dat geld kunnen we namelijk makkelijker en sneller voorzieningen realiseren en verbeteren. Duikers die een verenigingslidmaatschap niet zien zitten of al lid van een club van een andere duikorganisatie zijn, kunnen zich ook via een persoonlijk lidmaatschap bij ons aansluiten en daarmee het werk van de NOB steunen.

Sluit je aan

De plek waar de dijktrap is geplaatst