Congres Wij Duiken Veilig

Op vrijdag 27 september wordt het congres Wij Duiken Veilig georganiseerd in het Expo te Houten. Het congres en netwerkevenement is voor zowel de beroeps- als recreatieve duiker waarbij mentaliteit, gedrag en systemen de rode draad vormen tijdens deze dag. De gemene deler tussen beroeps- en recreatieve duikers is dat de veiligheid altijd vooropstaat. Toch wordt er binnen elke discipline op geheel eigen wijze gedoken. De vraag is: waarom leren we niet van elkaar? Waarom zijn krachten in de duiksector niet veel meer gebundeld? De middelen om veilig onder water te verblijven zijn toch echt veelal hetzelfde. Tijdens het congres wordt door sprekers uit binnen- en buitenland, uit zowel de professionele duiksector als de recreatieve en technische duiksport, op de bovenstaande vragen ingegaan.

Sprekers

Sprekers (nu bekend) zijn Gareth Lock (duiker en oud-instructeur bij de Royal Air Force), Sander Kool (commandant Zijner Majesteits Willemstad), Cees den Toom (Technical Trainer Examiner en eigenaar duikcentrum Scuba-Academnie), Bas Poelmann (veiligheidsinstructeur en emergency response specialist), Guy Thomas (directeur veiligheidsprogramma’s bij DAN Europe) en Leo Blokland (advocaat en Legal Advisor DAN Eurpope). De dag wordt afgesloten met een formdiscussie met onder andere Edwin Hofma (commandant van de Defensie Duikgroep), Erik van Vessem (interim-voorzitter Nederlandse Onderwatersport Bond) en Dr. Rob van Hulst (Bijzonder hoogleraar Anesthesiologie aan de Faculteit der Geneeskunde van de Universiteit van Amsterdam).

Korting en instructeurslicentie

NOB-instructeurs die dit congres willen bijwonen krijgen een korting van 10%. Hierdoor betalen zij €85,50 (incl. BTW) i.p.v. €95,- om bij dit congres aanwezig te zijn. Na het invullen van je relatienummer en kortingscode zcmq1o22 wordt de korting automatisch verwerkt. Kaarten zijn te bestellen via www.wijduikenveilig.nl. Daarnaast telt dit congres mee voor de jaarlijkse licentieregeling. Dit betekent dat je na het bijwonen van het congres vrijstelling krijgt voor de digitale toets. Instructeurs die dit congres bijwonen kunnen een kopie van hun toegangsbewijs mailen naar workshops@onderwatersport.org. Let op: zonder een kopie van je toegangsbewijs kunnen we je geen vrijstelling geven.

Het congres wordt georganiseerd door The Exhibition Company bv in opdracht van de vereniging Wij Duiken Veilig. Voor meer informatie over het congres kun je contact opnemen met de organisatie via www.wijduikenveilig.nl.