Burgemeester van Jouw Noordzee duikt onder in Zeeland 

De Burgemeester van Jouw Noordzee zet in juli de ecologie van Zeeland op de kaart. Ze maakt zowel boven als onder water kennis met dit bijzondere gebied dat leeft met de Noordzee. De Nederlandse Onderwatersport Bond neemt Marcelien Bos-De Koning mee tijdens een duik in het Grevelingenmeer en ook Gedeputeerde Anita Pijpelink van de Provincie Zeeland gaat mee duiken. Tijdens deze dag ontmoet Bos-De Koning ook Leo van Vliet, van Hotel de Zeeuwse Stromen in Schouwen-Duiveland. Een hotel met een bijzondere missie: Samen met omringende bedrijven het duurzaamste strand van Nederland worden. 

Lees verder onder de foto

Foto: Rob Aarsen

De Burgemeester van Jouw Noordzee verruimt constant haar blik en daarbij is kennisname van de onderwaterwereld een must. Het Grevelingenmeer en de Noordzee zijn van elkaar gescheiden door de Brouwersdam en de situatie onder water heeft overeenkomsten met die van de Noordzee. Alles wat we boven water doen heeft invloed op de onderwaterwereld en vice versa. De Burgemeester van Jouw Noordzee duikt in dit thema. Hoe beïnvloeden (toekomstige) activiteiten de situatie onderwater? En: Hoe draagt Zeeland – publiek, bedrijven en overheid – bij aan ecologie?

Voor zowel Marcelien Bos-De Koning als Gedeputeerde Anita Pijpelink is het de eerste duik die ze ooit maken. De Nederlandse Onderwatersport Bond nodigt regelmatig beleidsmakers uit om mee te gaan duiken, zodat ze de kennismaking met de onderwaterwereld mee kunnen nemen in hun overwegingen en beslissingen.

NOB is partner van de Burgemeester van Jouw Noordzee