Boekje ‘De 10 beste snorkelplekken in Nederland’ beschikbaar

Snorkelen is een leuke en laagdrempelige activiteit om te genieten van het mooie onderwaterleven in Nederland. Met een duikbril, snorkel en zwemvinnen kan je rustig hangend aan de oppervlakte kijken naar alle planten en vissen. Maar waar precies in Nederland kan je goed snorkelen?

In Nederland zijn veel plekken waar je kunt snorkelen. De Nederlandse Onderwatersport Bond (NOB) heeft de 10 beste snorkelplekken geselecteerd, waar je met een goede voorbereiding veilig en leuk kunt snorkelen. De meeste plekken zijn prima zonder begeleiding af te leggen en voor enkele plekken zijn begeleiding, toegang en/of een boot nodig. De plekken verschillen in moeilijkheid en liggen verspreid over Nederland, met een concentratie in Zeeland.

Een oorkwal of bruine plooislak spotten?

Het informatieve boekje ‘De 10 beste snorkelplekken in Nederland’ is nu beschikbaar en gratis te bestellen bij de NOB. Het uit 32 pagina’s bestaande boekje beschrijft de snorkelplekken en bij elke plek wordt aangegeven wat er onderwater te zien valt. Zo kan je bij de Polredijk aan het Veerse Meer de oorkwal, de knotszakpijp en de bruine plooislak spotten.

Om de moeilijkheid van de snorkelplekken in te schatten, hebben de snorkelplekken de kleur blauw, groen of rood gekregen. Deze komen overeen met de kleuren van de pistes in skigebieden. De 10 plekken bevinden zich in de openbare ruimte en zijn geen eigendom van of in beheer van de NOB.

Gratis exemplaar bestellen?

Het boekje is mede mogelijk gemaakt door Stichting Anemoon, Natuurmonumenten, Nationaal Park Oosterschelde, Nationale Raad Zwemveiligheid en de Provincie Zeeland en is gratis op te vragen via e-mail info@onderwatersport.org (maximaal 10 exemplaren per bestelling). Wil je liever een digitaal exemplaar? Je kunt dit boekje ook downloaden! Ga naar de website www.snorkeleninnederland.nl.

Foto voorkant boekje: René Weterings