Binnenkort op duikvakantie? Ga onbezorgd op reis!

Voor veel duikers is het duikseizoen al begonnen. De meivakantie staat voor de deur en er worden al plannen gemaakt voor de zomervakantie. Nu je weer de hele wereld over gaat naar allerlei mooie (duik)bestemmingen is het belangrijk een duikreisverzekering af te sluiten of je bestaande verzekering eens goed tegen het licht te houden. Jij wilt toch ook onbezorgd op duikvakantie?

Het is belangrijk goed na te denken over onverwachte gebeurtenissen die je kunnen overkomen tijdens je reis. Zo kan je eigen duikuitrusting nog op Schiphol staan terwijl jij al op het mooie Bonaire bent. Of je breekt je been op weg van de duikschool naar de boot. Of nog erger, er overkomt je wat tijdens het duiken en je hebt zo snel mogelijk een behandeling in een decompressiekamer nodig. Het zijn maar enkele vervelende voorbeelden die je vakantie zomaar heel anders kunnen laten verlopen dan je van tevoren hebt bedacht.

Onbezorgd duiken op vakantie, in het buitenland én in Nederland

Leden van de NOB zijn met hun lidmaatschap automatisch wereldwijd verzekerd tegen duikongevallen. Wil je ook andere zaken verzekeren, zoals je reisbagage, geneeskundige- en annuleringskosten, dan is het verstandig de aanvullende reisverzekering van de NOB af te sluiten. Je bent dan goed verzekerd voor al jouw reizen. Kortom, wil jij op jouw duikvakantie in het buitenland of dichterbij huis, tijdens een dagje duiken in Nederland, je nergens druk over maken? Sluit dan de NOB doorlopende duikreisverzekering af, zodat je ook gedurende je reis goed verzekerd bent!

Met de lage premie is de NOB duikreisverzekering extra interessant voor leden van de NOB. Ook duikers die (nog) geen lid van de NOB zijn, kunnen de verzekering afsluiten. Je wordt dan direct lid van de NOB.

Wat doe je in geval van nood?

Voor ondersteuning en coördinatie bij (duik)ongevallen die je op reis in binnen- en buitenland overkomen, neem je contact op met de alarmcentrale die in de polis van je verzekering staat. Ben je via de NOB Duikreisverzekering verzekerd, dan kun je 24/7 contact opnemen met Alarmcentrale SOS International Amsterdam via telefoonnummer +31 (0)20-651 51 51.