Henny Blokvoort wint ONK 2012

Op vrijdag 21 september werd in Nieuwegein bekendgemaakt wie de nieuwe Nederlands Kampioen Onderwaterfotografie 2012 is! Een gezellig volle zaal, veel fotografen met klamme handjes, gesteund door hun supporters, dat was de sfeer van de Aquashot-presentatieavond. Het ging ook ergens over… wie zou de nieuwe Nederlands Kampioen Onderwaterfotografie 2012 worden? Deze fotograaf mag in april 2013 Nederland vertegenwoordigen op het WK in Cuba, samen met de kampioen van 2011 Marco Heesbeen.

Maar voordat bekend werd wie Nederlands Kampioen en Open Nederlands Kampioen 2012 (ook voor deelnemers met een andere nationaliteit dan de Nederlandse) werden de winnaars van het Zeeuws kampioenschap bekendgemaakt. Gefeliciteerd, Jeroen Zetz (beste foto) en Dirk-Jan Saaltink (beste serie)! Ook in de diverse categorieën van het ONK waren vele prijzen te verdelen. Naast de Nederlandse Onderwatersportbond heeft een groot aantal bedrijven in de duikbranche prijzen voor dit kampioenschap beschikbaar gesteld. Hulde!

Wie de nieuwe Nederlands én Open Nederlands Kampioen is? Henny Blokvoort! Met een tweede respectievelijk derde plaats voor Reindert Nijland en Richard de Kok bij het Nederlands Kampioenschap en twee Belgische secondanten – Gino Meskens en Serge Ego – bij het Open Nederlands Kampioenschap.

Henny Blokvoort op het podium