200bar Duikclub aangesloten bij de NOB

Onlangs heeft duikschool het Duikhuis zich onder de naam ‘200bar Duikclub’ aangesloten bij de NOB. Het Duikhuis heeft tot doel inwoners van Nederland kennis te laten maken met het onderwaterleven. De duikclub geeft duiklessen aan beginners tot gevorderden en organiseert duikactiviteiten in heel Nederland. Eigenaar Eric Schunselaar vertelt over de recente aansluiting.

Met vestigingen in Amsterdam, Nieuwegein en Rotterdam bedient de 200bar Duikclub een breed publiek in de Randstad. ‘Cursisten die komen duiken, wijzen we op de clubactiviteiten. We organiseren ook veel activiteiten in het hoogseizoen (mei tot oktober), maar ook een paar activiteiten in het laagseizoen (november tot april). De activiteiten posten we op Facebook en Instagram’, vertelt Schunselaar.

Inzet voor onderwaternatuur in Nederland
Onlangs heeft de duikclub zich aangesloten bij de NOB. De belangrijkste reden om aan te sluiten bij de NOB: ‘Het is de enige duikorganisatie in Nederland die zich inzet voor het verbeteren van de duikstekken. Daarnaast heeft de NOB een aantal specialisaties die zich specifiek richt op Nederland, zoals onderwaterbiologie en -archeologie. We hopen dat door het NOB-lidmaatschap ook duikers die geen lid meer zijn van een vereniging zich aangetrokken voelen tot onze club. En daarnaast verwachten we actiever geïnformeerd te worden over veranderingen voor duikers in Nederland’, aldus Schunselaar.

Duiken & veiligheid
Veiligheid is een belangrijke pijler binnen het duiken. De duikclub besteedt hier ook aandacht aan. ‘Tijdens alle activiteiten volgen we de diverse veiligheidsrichtlijnen zoals Check-de-stek. We hebben een noodplan en het Duikhuis is HIRA level 2 gecertificeerd door Divers Alert Network (DAN). En we hebben een veiligheidscoördinator die hierop toeziet en de jaarlijkse trainingen organiseert.’

200bar Duikclub organiseert diverse duikactiviteiten onder begeleiding van een betrokken groep instructeurs en gidsen. ‘Betrokkenheid ontstaat door een goede sfeer op de duiklocatie tijdens de activiteiten. Onze korte duikavonturen organiseren we met een combinatie van nieuwe en ervaren staf. We hebben ongeveer veertig stafleden, ongeveer de helft is instructeur en de andere helft is gids. Kom en ontdek samen met ons de prachtige onderwaterwereld in Nederland’, sluit hij af.

Meer informatie over 200bar Duikclub