Zoet Water Kampioenschap Onderwaterfotografie

Een nieuw element in het Open Nederlands Kampioenschap Onderwaterfotografie is de zoet water categorie. Deze categorie telt niet mee voor het overall kampioenschap, maar je kunt wel kampioen ‘Zoet water’ worden.

Drie wedstrijddagen

Op zaterdag 13 mei, zaterdag 20 mei en zaterdag 17 juni zijn de drie wedstrijddagen voor het Zoet water kampioenschap. Je kunt voor deze wedstrijd in elke openbare Nederlandse zoetwaterplas terecht, en je kunt ook na zonsondergang foto’s maken. Als je er maar voor zorgt dat je foto’s op de wedstrijddag om 23.59 uur bij de wedstrijdwerkgroep binnen zijn.

Onderwerp van de foto

Voor het Zoet water kampioenschap mag je één van de vijf reguliere ONK-categorieën kiezen: Macro, Visportret, Groothoek met duiker(s), Groothoek zonder duiker(s) of Thema. Verder gelden alle voorwaarden zoals voor het ONK Onderwaterfotografie. De categorie Zoet water is wel verplicht voor deelname aan de teamwedstrijd.

Deelname

Je kunt alléén aan het Zoet water kampioenschap deelnemen of tegelijkertijd ook aan het ONK met de reguliere categorieën. Voor de reguliere categorieën geldt dat je alleen op de wedstrijddagen 13 mei en 17 juni foto’s mag maken. De regels voor het Zoet water kampioenschap zijn te vinden in het reglement voor het ONK Onderwaterfotografie. Deelname aan alleen het Zoet water kampioenschap is kosteloos, je betaalt wel € 2,50 inschrijf- en administratiekosten.

Korting voor NOB-leden

NOB-leden krijgen € 2,50 korting op de inschrijving. De kortingscode is te vinden in Onderwatersport Magazine die op dinsdag 7 maart bij de leden op de deurmat valt.

Inleveren van de foto’s

Alleen de foto’s die aan het Zoet water kampioenschap meedoen mogen op de wedstrijddag tot 23.59 uur via wetransfer bij de wedstrijdwerkgroep worden ingeleverd. De foto’s voor het Zeeuws Kampioenschap en het reguliere ONK worden op de twee wedstrijddagen in Bruinisse ingeleverd.

Selectie wedstrijdfoto

Voor zaterdag 24 juni 2017 23.59 uur geef je door welke foto je wilt laten deelnemen aan de wedstrijd. Hiervoor gebruik je het Excel-sjabloon dat op de website van het kampioenschap is te downloaden.

Vanaf 1 maart start de inschrijving voor de wedstrijden. Kijk voor meer informatie op www.fotokampioenschap.nl