ZK en ONK Onderwaterfotografie reglementen online

Op zaterdag 13 mei en zaterdag 17 juni zijn de wedstrijddagen voor het Open Nederlands Kampioenschap en Zeeuws Kampioenschap Onderwaterfotografie. De reglementen voor deze kampioenschappen staan vanaf vandaag online!

Nieuwe opzet

De verschillende wedstrijden hebben ieder een eigen algemeen reglement en er is voor alle wedstrijden één specifiek reglement waarin je alle informatie over de verschillende wedstrijden van 2017 kunt vinden. In de reglementen zijn kleine aanpassingen op basis van de ervaringen van de afgelopen jaren en de input van de deelnemers.

ONK Zoet water

Een nieuw element in het ONK Onderwaterfotografie is de zoet water categorie. Deze categorie telt niet mee voor het overall kampioenschap, maar je kunt wel kampioen ‘Zoet water’ worden. Voor deze categorie is er een extra wedstrijddag op zaterdag 20 mei 2017. Je kunt hiervoor in elke Nederlandse en openbare zoetwaterplas terecht, en je kunt op 20 mei ook na zonsondergang foto’s maken.

Onderwatervideografie

Eind februari worden de reglementen voor de videokampioenschappen bekend gemaakt. Een kampioenschap voor beginnende actioncamfilmers waarbij video’s met plezier en actie centraal staan.

Technical Meeting

Op zaterdag 6 mei is er voor de deelnemers een Technical Meeting waar de wedstrijdwerkgroep de aanpassingen in de reglementen toelicht. Deelnemers kunnen tijdens deze bijeenkomst vragen stellen over de reglementen en de wedstrijden. De vragen en antwoorden zullen aan alle deelnemers beschikbaar gesteld worden.

Vanaf 1 maart 2017 start de inschrijving voor de wedstrijden.

Meer informatie over het Open Nederlands Kampioenschap en Zeeuws Kampioenschap Onderwaterfotografie vind je hier.