1*-instructeur

Als 1*-instructeur leer je duikers in opleiding hoe het is om onderwater te zijn, welke materialen je gebruikt en waar je rekening mee moet houden. Ook oefen je met duikers vaardigheden die ze tijdens hun opleiding leren.

Lees verder onder de foto

Duikinstructeur worden
Foto: Erik de Boer

Wat mag ik als 1*-duikinstructeur?

Als 1*-instructeur begeleid je duikers tijdens hun duikopleiding. Dit doe je altijd samen met een 2*-instructeur, zodat je er niet alleen voor staat. Als 1*-instructeur heb je de onderstaande bevoegdheden:

  • Zwembadoefeningen uitleggen en toetsen voor de 1*-duikopleiding
  • Zwembadoefeningen uitleggen voor de 2*- en 3*-duikopleiding
  • Oefenen in het buitenwater bij de 2*- en 3*-opleiding
  • Een 1*-duiker in opleiding begeleiden bij een funduik in het buitenwater
  • Theorie verzorgen en toetsen

Internationaal erkend brevet

Waar je ook ter wereld wilt lesgeven, jouw brevet is geldig. De internationale benaming voor 1*-instructeur is Assistant Instructor, handig als je ook in het buitenland wilt gaan lesgeven!

Duikinstructeur worden?

De 1*-instructeursopleiding is als opleiding bij de NOB komen te vervallen. Het 1*-instructeursbrevet blijft wel bestaan voor instructeurs die dit brevet al hebben. Wil je als 3*-duiker verder leren en meer mogen assisteren bij het opleiding van duikers? Volg dan de opleiding tot Duikbegeleider. Na het afronden van de opleiding Duikbegeleider kun je de opleiding 2*-instructeur volgen.