Veilige toegang duikplek Dreischor Gemaal

Het is al langer een terugkomende wens van veel duikers: een goede en veilige toegang tot het water bij de populaire duikplek Dreischor Gemaal in Zeeland. De NOB is gestart met de voorbereiding om dit te realiseren!

Dreischor Gemaal is een populaire duikplek bij veel duikers. Ondanks de kleine parkeergelegenheid en het gebrek aan andere voorzieningen, komen veel duikers en clubs toch naar deze plek. Dit komt onder andere door de rijkelijk begroeide structuren van het gemaal dat zoet water het Grevelingen in kan pompen.

Regelmatig gaat het op deze plek ook mis. Doordat er geen trap ligt die een veilige toegang tot het water mogelijk maakt, vinden er valpartijen plaats. Vooral als de stenen van de dijk glad worden door regen of water dat van duikers af valt.

De NOB is gestart met de voorbereidingen om op deze plek ook een veilige toegang tot het water te realiseren. In eerste instantie zijn er, als tijdelijke oplossing, door vrijwilligers van de NOB commissie Deltagebied nieuwe staanders met daartussen een touw geplaatst. Uiterlijk 2022 verwachten we een definitieve oplossing.

dreischor gemaal

Vind jij het belangrijk dat wij ons kunnen blijven inzetten voor de verbetering van duikvoorzieningen in Nederland? Sluit je dan bij ons aan.