Verbetering van duikvoorzieningen

Comfort bij Nederlandse duiklocaties

Een nieuwe duiktrap, warme douches, een spoelbak, parkeerplaatsen: het zijn de praktische zaken die het duiken zoveel makkelijker maken. Wij brengen de behoefte van deze voorzieningen bij gemeentes en provincies onder de aandacht. Gaat een project eenmaal van start, dan is de NOB vaak betrokken als adviseur. Op deze manier kunnen wij de wensen van duikers kenbaar maken.

Verbetering van duikvoorzieningen

Duiktrappen, steigers en parkeerplaatsen

Goede voorbeelden van nieuwe duikvoorzieningen zijn de Zeelandbrug en de 5*-duikhotspot bij Wemeldinge-Kattendijke. Maar op veel meer plekken worden of zijn voorzieningen gerealiseerd, hieronder een opsomming:

  • 5*-hotspot Wemeldinge-Kattendijke
  • Duikwrakken Scharendijke
  • Voorzieningen voor duikers met een beperking bij Het Koepeltje
  • Toiletten, omkleedruimte en een spoelbak bij Den Osse Nieuwe Kerkweg en Zeelandbrug
  • Dijktrappen bij veel populaire Zeeuwse duikplekken zoals Burghsluis, Schelphoek, Zoetersbout, Zeelandbrug, Stavenisse, Goese Sas, Geersdijk (Veerse Meer)
  • Onderwaterriffen en –objecten in het Oostvoornse Meer
  • Parkeren & een goede toegang tot het water bij:

Steun ons

Vind jij het belangrijk dat wij ons kunnen blijven inzetten voor de verbetering van duikvoorzieningen in Nederland? Sluit je dan bij ons aan.

Schade aan voorzieningen bij een duikplek?

Niets is zo vervelend als schade aan bijvoorbeeld een duiktrap, omkleedruimtes, toiletten of andere voorziening die het jou makkelijker maken om ontspannen en veilig te duiken. Wist je dat je dit soort schades ook bij de kan NOB melden? Wij hebben een goed netwerk en samen met gemeenten, recreatieschappen en beheerders van duiklocaties. kunnen we snel schakelen en schades laten repareren waardoor jij weer een fijne en onbezorgde duik kan maken. Schade melden kan door een e-mail te sturen naar duikplekken@onderwatersport.org.

Weet jij waar verbetering nodig is?

De NOB zet zich in voor het behoud van voldoende, schoon en toegankelijk duikwater met goede voorzieningen, zodat duikers onbeperkt duikplezier hebben. Soms is er helaas wat mis bij een duikplek, zit er bijvoorbeeld een traptrede los, zijn de voorzieningen beschadigd of zijn er gewoon vragen over de duikplek. Om iedereen te laten weten waar je terecht kunt met je vraag of klacht hebben we een sticker gemaakt. Deze sticker kan je bij jouw favoriete duikplek plakken zodat het altijd duidelijk is waar je terecht kunt met je vragen en/of klachten.

Vraag een of meerdere stickers aan via duikplekken@onderwatersport.org.