Onderwateroriëntatie

Je oriënteren onder water

Weten waar je bent, dat is altijd fijn. Tijdens de specialisatie onderwateroriëntatie leer je aan de hand van verschillende methodes hoe jij je onderwater kunt oriënteren.

Lees verder onder de foto

Specialisatie onderwateroriëntatie
Foto: Janny Bosman

Wat ga ik leren?

In de specialisatie onderwateroriëntatie leer je zowel onder water te oriënteren als te navigeren. Oriëntatie helpt je bij het herkennen van plaatsen/herkenbare objecten onder water. Navigatie gaat erover hoe je op een bepaalde plek komt zodat je bijvoorbeeld weer terugkomt naar de instapplek. Vaak combineer je oriëntatie en navigatie dan ook om onder water je weg te vinden. Na deze specialisatie ben je in staat om onder water te oriënteren en te navigeren waardoor je met meer zelfvertrouwen zal duiken.

Cursusprogramma

Deze specialisatie bestaat uit één theorieles en een praktijkgedeelte waarbij je twee duiken met verschillende technieken maakt en één duik met complexe navigatie.

Om deze specialisatie te volgen:

Het boek dat bij deze specialisatie hoort is niet alleen handig tijdens je opleiding, het is ook een fijn naslagwerk. Het opleidingsboek Onderwateroriëntatie kun je hier bestellen.