Zoeken en Bergen

Materialen onder water leren zoeken en bergen

Lijkt het zoeken en bergen van voorwerpen je niet iets voor een sportduiker? Toch wel! Iedere duiker komt namelijk wel eens iets tegen dat hij naar boven zou willen brengen. Daarnaast heb je misschien wel eens te maken gehad met een duiker die bij het te water gaan zijn bril of vinnen verloor: zoiets kan opgevolgd door een wilde zoekactie, waarna niemand meer iets ziet en het voorwerp voor altijd verloren blijft. Het leren van effectieve zoek- en bergingsmethoden is dus iets dat goed van pas kan komen!

Lees verder onder de foto

Specialisatie zoeken en bergen
Foto: Jos Broere

Wat ga ik leren?

Je leert hoe je zelfstandig een zoekactie voorbereidt en uitvoert. Ook leer je hoe je hier meerdere duikers bij betrekt. Ook leer je hoe je een voorwerp met een hefballon vanaf de bodem kunt bergen.

Cursusprogramma

De specialisatie bestaat uit twee delen, als eerste leer je zoeken onder water. Je volgt een theoriegedeelte, waarna je de praktijk op het droge oefent. Het tweede deel bestaat uit het bergen. Ook hier krijg je eerst theorie, waarna je de bergingsmethode op het droge oefent. In totaal neemt deze specialisatie ongeveer een dagdeel in beslag.

Om deze specialisatie te volgen:

Bestel hier het opleidingsboek Zoeken & Bergen.