Volgelaatsmasker

Duiken met een volgelaatsmasker

Een volgelaatsmasker is niet alleen voor beroepsduikers, ook jij kunt hiermee duiken! De afweging of je ermee wilt duiken is puur persoonlijk. Zo kun je met een volgelaatsmasker bijvoorbeeld meer zien, beter om je heen kijken, blijft je gezicht droog (wat zorgt voor warmte en comfort), adem je door je neus en kun je in sommige gevallen met elkaar communiceren. 

Lees verder onder de foto

Duiken met een volgelaatsmasker
Foto: Arjen Mulder

Wat ga ik leren?

Tijdens deze specialisatie leer je meer over de verschillende types, hun werking en de voor- en nadelen voor jou als duiker. Ook leer je hoe jij op een goede manier in verschillende omstandigheden kunt duiken, hiervoor maak je een aantal oefenduiken met een volgelaatsmasker.

Cursusprogramma

De cursus bestaat uit een deel theorie (circa 2 uur), een zwembadinstructie (circa 1 uur), een praktische instructie en 5 buitenwater duiken.

Om deze specialisatie te volgen:

Ook een keer proberen?

Wil je niet direct de specialisatie volgen, maar wil je eens ervaren hoe het is om met een volgelaatsmasker te duiken? Dan kun je een introductie volgelaatsmasker doen, waarbij je een duik maakt met een volgelaatsmasker om het uit te proberen. Deze introductie mag je doen als je minimaal je 1*-brevet (of gelijkwaardig) hebt behaald.

Bestel hier het opleidingsboek Volgelaatsmasker.