Onderwaterbiologie wereldwijd

Leer meer over onderwaterbiologie wereldwijd

Wil jij alles weten over populaire duikgebieden buiten Nederland? Wil je meer leren over duiken en de biologie van de Noordwestkust van Europa, de Middellandse Zee, Rode Zee, Caribische Zee, de westkust van Noord-Amerika en Pacifisch Azië? Dan is de specialisatie onderwaterbiologie wereldwijd echt iets voor jou!

Lees verder onder de foto

Onderwaterbiologie over de hele wereld
Foto: Ron Offermans

Wat ga ik leren?

Tijdens deze specialisatie verbreed je je kennis over onderwaterbiologie. Je leert meer over de biologie in diverse gebieden in de wereld en je krijgt handvatten hoe je jouw duiken in het buitenland goed kunt voorbereiden.

Cursusprogramma

Deze specialisatie bestaat uit ongeveer vier dagdelen waarbij je de theorie behandelt. Eén van de dagdelen bestaat uit een bezoek aan een aquarium in Nederland, waar je een aantal opdrachten uitvoert. De opdracht in het aquarium mag ook vervangen worden met een duik in het buitenland. Deze duik maak je nadat je de theorie van deze specialisatie hebt gevolgd.

Om deze specialisatie te volgen:

Het boek dat bij deze specialisatie hoort is niet alleen handig tijdens je opleiding, het is ook een prachtig naslagwerk (van maar liefst 554 pagina’s!) om je reizen voor te bereiden. Het opleidingsboek Onderwaterbiologie Wereldwijd kun je hier bestellen.